ΜέΡΑ25: «Ανησυχούμε για τις καταγγελίες των γιατρών της Κέρκυρας»

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις ανησυχίες του για τις καταγγελίες των γιατρών της Κέρκυρας, εξέδωσε το ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά σε αυτήν αναφέρει:

«Η δημόσια νοσοκομειακή ιατρική δεν νοείται παρά μόνο ως αρμονικό τρίπτυχο που συγκεράζει τις ανάγκες των ασθενών, των εργαζομένων και βεβαίως του κράτους. Οποιαδήποτε παραβίαση κάποιου σκέλους του τρίπτυχου οδηγεί σε κινδύνους κατάρρευσης.

Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει τις προθέσεις της και σε άλλα νοσοκομεία, λειτουργώντας ως πορθητής τους. Ειδικά όμως τώρα, σε μια δύσκολη φάση της πανδημίας στην Κέρκυρα, που ευχόμαστε να έχει αίσιο και σύντομο τέλος, στο ΜεΡΑ25 εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες για τις καταγγελίες που εκφράστηκαν επίσημα από συνδικαλιστές γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, ως προς την στρατηγική θέση της διοίκησης, να στύψει τη δημόσια περίθαλψη της οποίας ηγείται, στο βωμό των αναγκών της πανδημίας, αντί να την αναβαθμίσει, με πλήρη επίγνωση και αποδοχή του κινδύνου αυτή να καταρρεύσει οριστικά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι σοβαρές διακρίσεις της διοίκησης εναντίον τουλάχιστον μερίδας εργαζομένων, βάσει των πολιτικών τους πεποιθήσεων και της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Η ιατρική και κατ’ επέκταση η νοσοκομειακή ιατρική, ασκείται κανονικά υπέρ του τόπου στον οποίο λειτουργούν οι δομές και οι άνθρωποι που τη λειτουργούν. Έτσι, η διοίκηση οφείλει να διαχειρίζεται και να κατευνάζει. Αντίθετα, αν συνεχίσουμε σε αυτή την οπισθοδρομική κατεύθυνση είναι κοντά και η μέρα που ευχάριστα κάποιοι θα προτιμούν, ανάλογα των πολιτικών πεποιθήσεων και των κοινωνικών φρονημάτων να νοσηλεύουν και τους ασθενείς.

Ομάδα Βάσης  ΜέΡΑ25 Κέρκυρας και Τομέας Υγείας και Πρόνοιας ΜέΡΑ25»

Δείτε επίσης: Μ. Κριθαρίδης: Μεγάλη νίκη της νεολαίας η επ’ αόριστον αναβολή της εισαγωγής πανεπιστημιακής αστυνομίας

Loading