ΜέΡΑ 25: «Μοναδική λύση η σύγκληση Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των χωρών της Ανατ. Μεσογείου»

Τη σύγκληση Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου βλέπει ως μοναδική λύση για την ύπαρξη μίας ειρηνικής προοπτικής στην περιοχή το ΜέΡΑ 25, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μιχάλη Κριθαρίδη.

Ο κ. Κριθαρίδης χαρακτηρίζει «αποσταθεροποιητικό παράγοντα» τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υπονοεί ότι η παράθεση των προβλημάτων στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αποφέρει κάποιο όφελος για τη χώρα μας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κριθαρίδη:

«Η Κυβέρνηση αφού πρώτα επιδόθηκε σε διμερείς συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ και έπειτα δέχθηκε την επιδιαιτησία της Γερμανίας στον διμερή της διάλογο με την Τουρκία, επικοινώνησε χθες με τον έτερο “τοποτηρητή” της περιοχής και γνωστό παγκόσμιο αποσταθεροποιητικό παράγοντα, τον κ. Τραμπ. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που στο Βερολίνο ο Υπουργός Άμυνας επιζητά από τη “συμμαχία” (ΝΑΤΟ) να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων και ενώ ξεκινάει το περιβόητο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τις “πολυαναμενόμενες” κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Μπορεί λοιπόν για τον κ. Μπορέλ να είναι “κρείττον του λαλείν το σιγάν” κατά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αποτελέσματα όμως δεν βλέπουμε, ούτε και στρατηγική. Μόνο με την σύγκληση Περιφερειακής Συνδιάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να υπάρξει προοπτική για δίκαιη, ειρηνική και οικολογική λύση για όλους τους λαούς της περιοχής».

Δείτε επίσης: Απάντηση με αντί-NAVTEX στις τουρκικές προκλήσεις

Loading