ΜέΡΑ 25 για αναδρομικά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός των συνταξιούχων»

Γραπτή δήλωση δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, στην οποία καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό των συνταξιούχων στο περίφημο ζήτημα με τα αναδρομικά.

Στη δήλωση σημειώνεται αρχικά: «H κυβέρνηση, μετά και την πιλοτική δίκη στο ΣτΕ που ανέτρεψε τον ίδιο του τον εαυτό επιδικάζοντας τελικά αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους αντί για 90 που είχε επιδικάσει αρχικά, δήλωσε μέσω του Υπουργείου Εργασίας αλλά του Υπουργού Οικονομικών της: πως θα “σεβαστεί την δικαστική απόφαση”. Όπως βέβαια συμβαίνει διαχρονικά με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, όταν ανατρέπεται έστω και εν μέρει κάποιο μνημονιακό τους μέτρο, το χρονοδιάγραμμα του σεβασμού και της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης είναι “στον αέρα” και εξαρτάται από τα δημοσιονομικά της χώρας, δηλαδή από την ίδια την τρόικα».

Ο κ. Κριθαρίδης συμπληρώνει με νόημα: «Καλούμε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει τον εμπαιγμό των συνταξιούχων, δεν τους αρκεί που ο κ. Βρούτσης έκανε προσφυγή κατά της προηγούμενης απόφασης που δικαίωνε τους συνταξιούχους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τώρα παραπέμπει και στις καλένδες το ζήτημα της υλοποίησης της δικαστικής απόφασης».

Δείτε επίσης: ΣτΕ: Αναδρομικά 11 μηνών σε συνταξιούχους

Loading