Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης – Τι συζητήθηκε

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε την ατζέντα των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ματίας Κόρμαν (Mathias Cormann), παρουσία του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό, καθηγητή Γεώργιο Πρεβελάκη.

   Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

  • Στον πρόσφατο νόμο για την Προστασία της Εργασίας που αποσκοπεί στην εξεύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των εργαζομένων.
  • Στη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης που δίνει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο στους νέους ασφαλισμένους για το ύψος της επικουρικής σύνταξής τους.
  • Και στο νομοσχέδιο που θα έρθει στο μέλλον για την προώθηση της κατάρτισης, με πιστοποίηση τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζομένων, για να επιτευχθεί καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,οι κκ Χατζηδάκης και Κόρμαν συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΟΟΣΑ, με την εκπόνηση νέων μελετών εκ μέρους του Οργανισμού για θέματα που θα επιλεγούν από κοινού”.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Συνολικά 13.189 νέες θέσεις εργασίας το α΄ εξάμηνο του 2021

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading