Με γεμάτη ατζέντα στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Με γεμάτη ατζέντα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διήμερο 4 και 5 Μαΐου. Δεδομένου του αρνητικού κλίματος που υπάρχει σε μερίδα της πόλης για τον ίδιο και τη ΝΔ λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογήσει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο που έχει στο κόμμα του η βεντέτα με τους οπαδούς του «δικεφάλου του βορρά».

Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης ότι η ΝΔ «διατρανώνει την έντονη συναισθηματική και πολιτική της σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη», ωστόσο τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά από βουλευτές και κομματικά στελέχη της πόλης είναι τουλάχιστον ανησυχητικά.

Και αυτό γιατί οπαδοί του ΠΑΟΚ κάθε ηλικίας, που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα χρόνια, διατρανώνουν εδώ και μήνες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Persona non grata στη Θεσσαλονίκη. Αυτό φυσικά μένει να αποδειχθεί στην πράξη…  Ωστόσο αν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά στα site που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ και κάνει τον κόπο να διαβάσει τα σχόλια που γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη, θα διαπιστώσει ότι μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ υπάρχει αναστάτωση…

Παρόλα αυτά, ως έμπειρος πολιτικός που είναι και ως εν αναμονή Πρωθυπουργός, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να «γεφυρώσει» το χάσμα που υπάρχει σήμερα. Άλλωστε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος έδωσαν το στίγμα των προθέσεων της Πειραιώς δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία πως στην Πειραιώς δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΠΑΟΚ, διαχωρίζοντας την πολιτική από τον αθλητισμό.

Από εκεί και πέρα σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός της συμπρωτεύουσας δουλεύει σε φουλ ρυθμούς προκειμένου η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά», οι προσκλήσεις έδιναν και έπαιρναν και η αίθουσα αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη, στέλνοντας σαφές μήνυμα υπεροχής.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Η ατζέντα Μητσοτάκη θα είναι γεμάτη από νωρίς το πρωί. Με το που θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει σειρά συσκέψεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθως, στις 10.30, θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης (Ράδιο Θεσσαλονίκη, FM100 και Focus FM 103,6), ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης και τα τοπικά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Λίγη ώρα αργότερα το ενδιαφέρον θα στραφεί στο λιμάνι όπου η ΟΝΝΕΔ έχει ετοιμάσει ανοικτή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη νεολαία, η οποία θα του απευθύνει ερωτήματα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες.

Το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ με ομιλία σε γνωστό ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τέλος, το Σάββατο θα μιλήσει στην ακαδημία πολιτικών στελεχών.

Loading