«Επιστροφή των δύο Ελλήνων χωρίς συμψηφισμούς»

Ξεκάθαρη είναι η απάντηση του Μαξίμου στις δηλώσεις Ερντογάν περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και απορριπτέα» τη σχετική αναφορά του Τούρκου προέδρου και ζητά την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης «χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου για τις δηλώσεις Ερντογάν και τα περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους:

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Loading