Λύση στο χρέος χωρίς προϋποθέσεις ζητά ο Μητσοτάκης

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Λύση στο χρέος χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της σαραντάλεπτης συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρόεδρο της Κομισιόν να εφαρμοστεί στην πράξη η υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012 για διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Επανέλαβε μάλιστα ότι ως αυριανός πρωθυπουργός δεν δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τη δική του αναπτυξιακή πρόταση η οποία έχει ως βασικούς πυλώνες τη μείωση της φορολογίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε στον ευρωπαίο αξιωματούχο ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η πατρίδα μας τους επόμενους μήνες.

Η συζήτηση των δυο ανδρών περιστράφηκε και γύρω από τις επόμενες ευρωεκλογές οι οποίες έχουν οριστεί για την 26η Μαΐου 2019. Το 2014 ο Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεδομένου ότι ο Βέλγος πολιτικός δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του η προσοχή στρέφεται στην επιλογή του διαδόχου του. Για αυτόν τον λόγο στα τέλη Μαΐου θα βρίσκεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του ΕΛΚ, Ντάρα Μέρφι, για να συναντηθεί και να συζητήσει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μέχρι και γραβάτα είναι ικανός να βάλει ο Τσίπρας»

Στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας η ΝΔ συνεχίζει να αναδεικνύει την «αυταπάτη» του Αλέξη Τσίπρα για την περίφημη «καθαρή έξοδο» το καλοκαίρι από τα μνημόνια. Μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας παραγωγικών τομέων του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μέχρι και γραβάτα είναι ικανός να βάλει για να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα αδιέξοδα».

«Μόνο που δεν  λέει την αλήθεια», συνέχισε. «Ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος σήμερα  που την ώρα που μιλάει για “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια έχει ήδη βάλει την υπογραφή του στο 4ο Μνημόνιο που φέρνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, από 1/1/2019,  αλλά και μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει. Είναι πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ που  φέρνουν την προσωπική  σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν εισόδημα 600 – 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας αφήνει» επισήμανε στην τοποθέτησή του.

«Το πλεόνασμα βγήκε από το υστέρημα της κοινωνίας»

Δυστυχώς σήμερα ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «έχει το θράσος και διαφημίζει τα πρωτογενή πλεονάσματα ως μεγάλη επιτυχία. Πλεόνασμα όμως που βγήκε από το δικό σας υστέρημα, το δικό σας κόπο και  βγήκε από την υπερφορολόγηση που επέβαλε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Και πανηγυρίζει γιατί τα πλεονάσματα ήταν μεγαλύτερα από αυτά που του ζητούσαν. Τα χρήματα τα πήρε από εσάς για να μοιράσει ψίχουλα και κοινωνικές παροχές  μόνο σε αυτούς που τον βολεύουν και για να χτίσει ένα νέο μεγάλο πολιτικό κομματικό Κράτος για να βολέψει συγγενείς, φίλους και κολλητούς του συστήματος».

Loading