Λοβέρδος: Ανοησίες οι δηλώσεις για την Επέτειο

Για «ανοησίες» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, Γιάννης Λοβέρδος σχολιάζοντας στον Flash99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» τις δηλώσεις κάποιων πολιτικών προσώπων με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Υπήρξαν, κυρίως, δύο ατυχείς δηλώσεις. Η μία που συνέκρινε το Έπος του ΄40 με τον εθελοντισμό, είναι απλώς ανοησία. Όπως και το άλλο ότι φωνάζαν αέρα για να φύγει το τοξικό νέφος και αυτό ήταν μία ανοησία. Οι Έλληνες πρόγονοί μας πήγαν στα αλβανικά βουνά στην Πίνδο όχι, βέβαια, για να κάνουν δενδροφύτευση αλλά για να πολεμήσουν για την ελευθερία της πατρίδας και φώναζαν αέρα για να διώξουν τον κατακτητή και όχι το νέφος» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Στην πολιτική, ξέρετε, πολλές φορές μπαίνουν άνθρωποι που δε γνωρίζουν από πολιτική, που έχουν μία ελαφρότητα στον τρόπο που προσεγγίζουν τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι ειδικά όταν μιλάς για ένα τόσο σπουδαίο γεγονός όπως είναι η επέτειος του 1940 που ειδικά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης συνδυάζεται με μία άλλη μεγάλη εθνική εορτή της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό το 1912 μιλάμε για δύο από τις κορυφαίες επετείους του ελληνικού κράτους. Κατά συνέπεια θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε σχετικές δηλώσεις».

Κληθείς να σχολιάσει το σάλο που προκλήθηκε με τον τρόπο που παρέλασε μία ομάδα κοριτσιών στη Ν. Φιλαδέλφεια είπε πως «Υπήρξε και αυτό το θλιβερό φαινόμενο με τα ελάχιστα αυτά παιδιά που υποθέτω ότι παρασύρθηκαν, δεν ξέρω από ποιους, και παρεισέφρησαν στην παρέλαση που έγινε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι θλιβερό, λυπηρό το θέαμα, ελπίζω να βρεθούν ποιοι είναι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Παρόλο που μου προκάλεσε αηδία και θλίψη η εικόνα αυτή, ήταν ντροπιαστική για τους ίδιους που το έκαναν γιατί το ΕΠΟΣ του 40 δεν μπορεί να το ντροπιάσει κανείς με τίποτα. Δε νομίζω ότι αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αντιδρά σε τέτοιες αήθεις διαδικασίες».

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία λάθος συμφωνία”

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Λοβέρδος είπε πως το πρόβλημα είναι ότι «εμείς από τη δική μας την πλευρά πέραν του ονόματος που παραβίασε και το κεκτημένο του Βουκουρεστίου όπως είπε σωστά και ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής θεωρώ πως τα δύο βασικότερα προβλήματα είναι η αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβούν. Τους αναγνωρίσουμε εμμέσως εθνική υπόσταση. Ήταν μία λάθος συμφωνία η οποία έγινε απ ότι φαίνεται και απ ότι αποδεικνύεται τώρα αποκλειστικά και μόνο για να μπορέσουν τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και φαίνεται πως αυτή η συμφωνία καρκινοβατεί εκ μέρους των Σκοπίων όχι εκ μέρους μας και εδώ φαίνεται η αδυναμία της όλης συμφωνίας και το πόσο πρόχειρα ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τσίπρας τη συνυπέγραψαν».

“Δεν μπορεί να είναι και ελέγχοντες και ελεγχόμενοι”

Ερωτηθείς για την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε με την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής απάντησε πως : «Το βασικό πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες είναι επειδή η Προανακριτική αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο για την υπόθεση αυτή της σκευωρίας που κατηγορείται ο κ.Παπαγγελόπουλος ότι έστησε. Δεν θα μπορούσαν να είναι μέλη και της προανακριτικής επιτροπής. Δεν μπορεί να είναι και ελέγχοντες και ελεγχόμενοι. Είναι πάρα πολύ λογικό. O ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους στο θέμα αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί. Ζούμε και Δημοκρατία και στη Δημοκρατία οι αποφάσεις της πλειοψηφίας τηρούνται».

Loading