Λούκα Κατσέλη, η «Πισσαρίδης» του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν, όπως πληροφορείται το Politic, πως η απάντησή τους στο «νεοφιλελεύθερο» σχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη θα είναι το επικαιροποιημένο και με τα συμπεράσματα από τον κορονοΐό κυβερνητικό τους πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, δημιουργεί τη δική του επιτροπή αντί- Πισσαρίδη, πιθανότατα με επικεφαλής την Λούκα Κατσέλη, η οποία θα καταθέσει την οριστική της πρόταση μέχρι την προσεχή άνοιξη, ενώ το προσχέδιό της θα γίνει γνωστό μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, όταν κι αναμένεται η κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης στην Κομισιόν για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.  

Ως προς το ίδιο το σχέδιο του νομπελίστα οικονομολόγου, στην αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζουν μνημόνιο, που πολύ θα ήθελε κι ο κ. Πισσαρίδης να έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Βαθιά διαφοροποίηση πίσω από την αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Πολάκη

Στο πόρισμα, κατά την Κουμουνδούρου, φαίνεται πως περιλαμβάνονται όλοι οι μύχιοι πόθοι των νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών, αλλά ακριβώς επειδή αυτό το πακέτο δεν αντιμετωπίζει τις ανισότητες, δεν δημιουργεί όρους για αύξηση επενδύσεων και ρυθμών ανάπτυξης, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιδείνωση του λόγου χρέος/ΑΕΠ.

Με αυτήν τη μέθοδο χτίζονται οι όροι ενός νέου κανονικού μνημονίου, σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, η δημόσια ευγενική αντιπαράθεση Ευκλείδη ΤσακαλώτουΠαύλου Πολάκη για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει τη βαθιά διαφοροποίηση ως προς την τακτική και τη στρατηγική που χωρίζει την εσωκομματική αντιπολίτευση από τους προεδρικούς.

Loading