Λ. Αυγενάκης: «Από Ιούνιο η συζήτηση για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα»

«Η συζήτηση για τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα δεν μπορεί να ανοίξει τώρα», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».

«Από Ιούνιο και μετά, πάντοτε σε συσχέτιση με τη θετική πορεία του προγράμματος εμβολιασμών και με την αναγκαία συγκρότηση ειδικών πρωτοκόλλων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης σχετικά με την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ακόμη ότι «χρειάζεται υπομονή και λίγος χρόνος ώστε να αφομοιωθούν από την αθλητική οικογένεια οι διαφορετικές λεπτομέρειες της σταδιακής επανεκκίνησης (διαβάθμιση επικινδυνότητας αθλημάτων, προϋποθέσεις, ημερομηνίες και επίπεδα προληπτικών ελέγχων έναρξης προπονήσεων και αγώνων). Η αξιοποίηση και στον αθλητισμό των ήδη διενεργούμενων self test για τις σχολικές βαθμίδες και τους εργαζομένους, βοηθά για να κάνουμε σταθερά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα, πάντα βέβαια παρακολουθώντας ότι η πορεία της πανδημίας βαίνει καλώς. Διότι η μάχη με τον Covid-19 είναι συνεχής και ουδείς πρέπει να εφησυχάζει».

3,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση ερασιτεχνικών σωματείων

Αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση των σωματείων, ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Καταβλήθηκαν χτες 3.596.500 ευρώ στα υπόλοιπα 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία, νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ως οικονομική ενίσχυσή τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Είναι η συνέχεια των 9.672.000 ευρώ σε 3.408 σωματεία, που τα είχαν λάβει για το 2020. Για το 2021, η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του Μητρώου θα προέλθει το καλοκαίρι ως προκαταβολή από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, από τον οποίο θα χρηματοδοτείται σημαντικά όλος ο αθλητισμός».

Τέλος, αναφερόμενος στην επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC, ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε στις συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί μία τέλεια διοργάνωση από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου. «Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο πρόγραμμα του WRC και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το πετύχαμε» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Δείτε επίσης: Μπαρτσελόνα: “Θολό” το μέλλον του Κούμαν, συνάντηση με Λαπόρτα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading