Κύπρος: Δείτε την περιοχή που ανοίγει στο Βαρώσι ο Ερντογάν – 36 Ελληνοκύπριοι έχουν κάνει αίτηση για τις περιουσίες τους (Video)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες το σχέδιο μερικού ανοίγματος (3,5%) της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου – Η περιοχή είναι έκτασης 174.643 τ.μ και γνωστή ως η γειτονιά του Αγίου Νικολάου 

Ειδικότερα, η περιοχή είναι ανατολικά του Β’ Γυμνασίου Αμμοχώστου και βορειότερα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στην ομώνυμη ενορία. Είναι μια μικρή περιοχή που αποτελείται από 3-4 δρόμους και σχεδόν γειτνιάζει με τις ήδη εποικισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακή σελίδα, συνολικά 36 Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλλει αίτηση για τις ιδιωτικές τους περιουσίες τους στην περιοχή. Οι 36 Ελληνοκύπριοι έχουν δικαίωμα επιστροφής, αλλά και αποζημίωσης και ανταλλαγής, με την προυπόθεση να αναγνωρίσουν την τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” στο ψευδοκράτος λήφθηκε στις 16 Ιουλίου και εδώ και 4 μέρες κρατήθηκε μυστική. Τα κάγκελα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως τονίζεται, θα αφαιρεθούν και επιπλέον “θα συμπεριληφθούν στον δημόσιο τομέα κάποιες ιδιωτικές περιουσίες που ακόμα δεν δέχονται επισκέπτες” και βρίσκονται μεταξύ των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντυ.

Σύμφωνα με την Κιπρις Ποστασί, «θα συμπεριληφθούν στον δημόσιο τομέα κάποιες ιδιωτικές περιουσίες που ακόμα δεν δέχονται επισκέπτες» και βρίσκονται μεταξύ των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντυ.

Δείτε επίσης: Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις τουρκικές αποφάσεις για τα Βαρώσια – Αντιστρέψτε την απόφασή σας (vid)

Loading