Κριτική Βαρουφάκη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική στην ΝΔ για το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαορυφάκης

«Εν πολλοίς το Ελλάδα 2.0, με το 5ο Μνημόνιο υπό εξέλιξη, θυμίζει Μαυρογυαλούρος 2.0 και γεφύρια, και ποτάμια τάζει, κι ό,τι θέλετε, εκτός από αναπτυξιακό πρόγραμμα. Από την άλλη, στο Οικονομικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία όσων θετικών προτείνει σε σχέση με τη δέσμευση της κυβέρνησης Τσίπρα που δεν προχώρησε σε ρήξη με τη Τρόϊκα για τις δεσμεύσεις της χώρας. Δηλαδή, Μαυρογιαλούρος 2.0 της ΝΔ εναντίον Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 2.0 ,σημειώσατε Χ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εσωτερικό έλεγχο στη δημόσια διοίκηση, ο κ. Βαρουφάκης εστίασε την έντονη κριτική του στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση, με τα οριζόντια μέτρα που εφάρμοσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν αποτρέπει ένα νέο κύμα, ενώ οδηγεί τη χώρα σε πέμπτη χρεοκοπία και η ελπίδα και το κουράγιο του κόσμου χάνεται.

«Στην τετραπλή χρεοκοπία κράτους, τραπεζών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων προστέθηκε και μια πέμπτη χρεοκοπία: Χρεοκόπησε η αξιοπιστία των μέτρων για την υγειονομική πανδημία. Μετά από 13 μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είστε μια πραγματική απειλή τόσο στην δημόσια υγεία όσο και μια τεράστια απειλή τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης. «Δεν είναι εναλλακτική λύση ούτε τα σέλφ τέστ ούτε οι οριζόντιοι αποκλεισμοί», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και ζήτησε «την άμεση κατάργηση των μέτρων αλόγιστης καταστολής», προτείνοντας μεταξύ άλλων:

– Το άνοιγμα του τουρισμού με υποχρεωτικό μοριακό τέστ σε όσους επισκέπτονται την Ελλάδα και «ράπιντ τεστ» κατά την είσοδο τους.

– Μαζικά «ράπιντ τεστ» σε όλους.

– Να ισχύσει και για τις μικρές επιχειρήσεις ότι ισχύει για τα πολυκαταστήματα.

– Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε επίσης: Επίθεση ΚΚΕ στον Μητσοτάκη για «φθηνά κόλπα για να νομιμοποιήσει τις ανατροπές του αιώνα»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading