Κρεμλίνο: Oμιλία Πούτιν στην online συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή που πρότεινε ο Μπάιντεν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μιλήσει στη συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Τζό Μπάιντεν.

Αυτό ανακοίνωσε το Κρεμλίνο για τον Ρώσο πρόεδρο, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται με την μορφή της βιντεοδιάσκεψης στις 22 Απριλίου.

«Ο Πούτιν θα παρουσιάσει τις προσεγγίσεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ευρείας διεθνούς συνεργασίας με στόχο την υπέρβαση των αρνητικών επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής» ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε πως η ομιλία Πούτιν θα είναι ζωντανή και όχι μαγνητοσκοπημένη.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε επανειλημμένα ότι η Μόσχα μελετά με κάθε λεπτομέρεια το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ρωσία στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή.

Στη διεθνή συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή που θα λάβει χώρα το διήμερο 22-23 Απρίλιου και η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, έχουν προσκληθεί συνολικά 40 ηγέτες.

Η συνάντηση θα έχει ως αντικείμενο την συστράτευση των προσπαθειών για την μείωση των εκπομπών των βλαβερών ρύπων στο περιβάλλον.

Πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε απευθύνει πρόσκληση στον Βλαντίμιρ Πούτιν για να πάρει μέρος σε αυτήν τη συνάντηση κορυφής και επιβεβαίωσε την πρόσκληση του στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο στις 13 του μήνα.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Σε νοσοκομείο διακομίζεται ο Αλεξέι Ναβάλνι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading