Κρεμλίνο: “Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν κάνει «κατά βάση» λάθος για τη Ρωσία”

Σε δήλωση του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επέκρινε τη ρωσική οικονομία και εκτίμησε πως η κατάστασή της κάνει τη χώρα “ακόμη πιο επικίνδυνη” – Με αφορμή την παραπάνω δήλωση, το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα πως ο Τζο Μπάιντεν κάνει “κατά βάση” λάθος στην ανάλυσή του για τη Ρωσία.

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιδιώκει να διαταράξει τις (ενδιάμεσες) βουλευτικές εκλογές του 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες διαδίδοντας “παραπληροφόρηση”, και εκτίμησε πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν “έχει ένα πραγματικό πρόβλημα”, εφόσον είναι “επικεφαλής μιας οικονομίας που έχει πυρηνικά όπλα και πετρελαιοπηγές και τίποτε άλλο”.

“Αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη, κατά τη γνώμη μου”, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αντέδρασε σε αυτές τις δηλώσεις και τόνισε στους δημοσιογράφους σήμερα πως “ήταν λάθος”.

Βλέπουμε εδώ μια λανθασμένη αντίληψη και γνώση της σύγχρονης Ρωσίας. Η Ρωσία είναι πυρηνική δύναμη, αλλά μια πολύ υπεύθυνη πυρηνική δύναμη (…) και ναι, έχουμε έναν τεράστιο τομέα πετρελαίου και αερίου. Όμως το να λέμε ότι η Ρωσία δεν έχει τίποτε άλλο είναι κατά βάση λάθος”, πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη πως η Ρωσία “δεν έχει την ελάχιστη πρόθεση να επέμβει στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών”.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συνεχίζουν σήμερα στη Γενεύη τον στρατηγικό διάλογο που ξεκίνησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντηση κορυφής που είχαν τον Ιούνιο.

Η συνάντηση, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και απουσία μέσων ενημέρωσης ανάμεσα σε υψηλόβαθμους διπλωματικούς αξιωματούχους των δύο χωρών, αναμένεται να προσεγγίσει τα ακανθώδη ζητήματα που συνδέονται με τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε σήμερα πως αυτή η συνάντηση στη Γενευή είναι ένα “θετικό σημάδι”.

Τέλος πρόσθεσε πως “οι επαφές έλαβαν χώρα και είναι ένα συν”, κάνοντας έκκληση να μην θεωρηθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις ως “η αρχή μιας εποχής σύμπραξης” ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δείτε επίσης: Συνεχίζουν τον διάλογο Ρωσία και ΗΠΑ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading