Κρανιδιώτης: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει γιατί έχασε

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει καθόλου γιατί έχασε» ήταν το σχόλιο του προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ.

Ο κ. Κρανιδιώτης μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» τόνισε πως ο πρώην πρωθυπουργός «Δεν έχει αντιληφθεί το πόσο ο κόσμος έχει ανασάνει τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας και το πνεύμα που υπάρχει στη ψυχολογία της αγοράς, το πόσο μεγάλη είναι η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και ποσό αυτή η σύγκριση απαξιώνει ακόμα περισσότερο την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μιας και οι πολίτες δεν ήξεραν σε πολλές περιπτώσεις τι θα τους ξημερώσει…».

Όσον αφορά στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «Στο πολιτικό DNA του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτά τα πράγματα είναι επουσιώδη. Αν δείτε το περιβάλλον, αν δείτε τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν δείτε τις απόψεις που είχε εκφράσει και ο αείμνηστος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -που προφανώς επηρεάζεται πάρα πολύ από τις ιδέες του πατέρα του και είναι λογικό- είχε ας το πούμε ευγενικά μια ενδοτική στάση σε αυτά τα ζητήματα. Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης το θεωρεί μη ζήτημα. Μια μπούρδα το έλεγε για χρόνια φανερά ο πρώτος σύμβουλός του ο κ. Νίκος Γεωργιάδης. Τα πράγματα απέδειξαν όμως ότι δεν είναι μπούρδα. Αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι σε δέκα χρόνια θα το έχουν ξεχάσει όλοι, έχουν περάσει 25 και ακόμα το συζητάμε και είναι άλυτο. Και έχει επιδεινωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Αυτός ο  διεθνισμός εκ δεξιών που διέπει τον κ. Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα του, τρώει τα μούτρα του στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρανιδιώτης.

Σε ερώτηση για το βλέπει μελλοντική συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους είπε πως «Οποιαδήποτε κυβέρνηση προσπαθήσει να το κάνει αυτό θα πρέπει να λάβει υπόψιν ότι δεν υπάρχει κανένα μιντιακό σύστημα από αυτά που υπηρετούν συνήθως την ψευδοελίτ ούτε ο ΔΟΛ , Μαρινάκης , Αλαφούζος, ούτε ο Μαρινάκης, ο οποίος θα μπορέσει να πασάρει εύπεπτα στο λαό μία τέτοια προδοσία» και πρόσθεσε «Αν δεν μπορούν να υπερασπιστούν το Σύνταγμα, τον όρκο τους την εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, την περιουσία του τότε απλά να παραιτηθούν».

Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που σημειώνεται στη χώρα είπε πως είναι «ένας οργανωμένος εποικισμός του οποίου τη ροή κατευθύνει η Τουρκία. Δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση το πόσοι θα προσπαθήσουν να έρθουν. Η Τουρκία μπορεί να αμολήσεις και τα 3,5 εκατ. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς». Όπως επεσήμανε “Αν δεν κόψουμε τις παροχές που είναι ο μαγνήτης για όλους αυτούς που η πλειοψηφία δεν δικαιούται άσυλο και οι οποίοι καταναλώνουν πόρους και είναι σε βάρος των πραγματικών προσφύγων τότε θα συνεχίσουν να έρχονται”.

Loading