Κουβέλης στο “P” κόντρα σε Τσίπρα: «Δεν υπάρχουν ομοιότητες με το ‘89»

Ο χαρακτηρισμός «βρόμικο ‘89» που είχε διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία στα τέλη Ιουνίου δεν είχε αρέσει σε όλους στο κόμμα.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ιδίως σε αυτούς που είχαν ενεργό ρόλο τότε, όπως ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζαννετάκη που είχαν σχηματίσει ΝΔ και Συνασπισμός.

Αυτό φαίνεται κι από την απάντηση που έδωσε στο Politic κατά τη χθεσινή (Τρίτη) συνέντευξη Τύπου που περιστράφηκε κυρίως γύρω από τη Novartis όταν τον ρωτήσαμε αν βλέπει ομοιότητες ανάμεσα στο 1989 και στη σημερινή σκανδαλολογία.

Ακολουθεί πλήρης η απάντηση Κουβέλη:

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Σας ευχαριστώ για την ερώτηση.

Δεν υπάρχουν αναλογίες μεταξύ εκείνης της υπόθεσης και της παρούσας.

Το χαρακτηριστικό εκείνων των ζητημάτων είχε άλλη αφετηρία.

Αναφέρονταν σε ζητήματα που είχαν σχέση με την υπόθεση της διαχείρισης συγκεκριμένων χρηματικών ποσών και ενεργειών εκ μέρους του Κοσκωτά.

Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσω είναι ότι τότε η Αριστερά ήταν στην κυβέρνηση, μετείχε στην κυβέρνηση, εγώ μάλιστα είχα την τιμή να είμαι και υπουργός Δικαιοσύνης.

Πρέπει να σας πω ότι δεν υπήρξε καμία, μα καμία παρέμβαση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης και ειδικότερα από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Να θυμίσω, είναι ζωντανή ακόμη η φωνή όταν λέγαμε «Ό,τι θα πει η Δικαιοσύνη».

Είναι άλλης τάξεως ζήτημα αν η υπόθεση πέρασε ή δεν πέρασε από τις αίθουσες του Αρείου Πάγου, όπου συνεδρίαζε και το Ειδικό Δικαστήριο.

Εκείνο το οποίο όμως θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν υπήρξε επίθεση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης και το δεύτερο.

Η Αριστερά τι είχε πει τότε;

«Να κριθεί από τη Δικαιοσύνη», δηλαδή η πολιτική της διεκδίκηση ήταν στο επίπεδο των αρχών.

Γι’ αυτό και δεν συμμερίζομαι την ταύτιση της σημερινής υπόθεσης Novartis γενικότερα με εκείνη του 1989».

Loading