Κουτσούμπας για καλλιτέχνες: «Άμεση λήψη μέτρων στήριξης»

Την ανάγκη να στηριχθούν οι καλλιτέχνες, οι οποίοι μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα εν μέσω πανδημίας, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, συνολικά οι εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, οι οποίοι διαχρονικά δοκιμάζονται από την ανεργία, την περιστασιακή απασχόληση, βρίσκονται σήμερα, λόγω της πανδημίας, σε δεινή θέση. Μουσικές και θεατρικές σκηνές, συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, Φεστιβάλ και τόσα άλλα, ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αφήνοντας όλους αυτούς τους ανθρώπους στο αέρα, χωρίς καν το επίδομα των 800 ευρώ για τη μεγάλη πλειοψηφία τους», αναφέρει ο σε σχετική δήλωση ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος επισημαίνει, ότι το ΚΚΕ «από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στις διεκδικήσεις, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους. Για αυτό και κατέθεσε Πρόταση Νόμου στη Βουλή για άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των εργαζομένων στον Πολιτισμό, ώστε να εξασφαλιστεί στοιχειωδώς η επιβίωσή τους».

Ανακοινώσεις Μενδώνη για τους καλλιτέχνες

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, θα είναι παρούσα και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η ΥΠΠΟ θα εξειδικεύσει τα μέτρα για τους καλλιτέχνες και γενικότερα για τη στήριξη του Πολιτισμού, τα οποία έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Δείτε ακόμη:
Παράσταση διαμαρτυρίας από καλλιτέχνες το μεσημέρι στη βουλή

Loading