Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα πιέσει με το μεταναστευτικό – Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε

Την ετοιμότητα της Ελλάδας σε μία επικείμενη πίεση της Τουρκίας μέσω του μεταναστευτικού υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Εδώ και 15 ημέρες υπάρχει αύξηση της πίεσης αλλά όχι της αποτελεσματικότητας. Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουμουτσάκος. Και πρόσθεσε με νόημα: «Υπάρχουν δύο ομάδες ΕΚΑΜ που έχουν ενισχύσει την ήδη ισχυρή δύναμη. Αυτό που κάναμε με τόσο μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο και οδηγήσαμε σε αποτυχία μια μείζονα πολιτική επιλογή της Τουρκίας θα επαναληφθεί και τώρα».

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος προέβλεψε ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συζητηθούν οι κυρώσεις εις βάρος της: «Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου για την πιθανή επιβολή κυρώσεων, εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει, πιστεύω ότι θα στείλει απειλή το επόμενο διάστημα με πίεση στο μεταναστευτικό. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. Ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος και η διεθνής παρουσία είναι έντονη».

Ο αναπληρωτής Υπουργός δεν άφησε ασχολίαστες και τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, λέγοντας ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός». Τέλος, ανέφερε την ενίσχυση της προστασίας των νησιών με 500 συνοριοφύλακες.

Δείτε επίσης: Μεταναστευτικό: Η αύξηση των ροών οδηγεί στο «σφράγισμα» του Έβρου με ομάδες κρούσης

Loading