Κορωνοϊός: Πιθανότητα επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση ανησυχούν με τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας – Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται να είναι επιθετικό και οι εμβολιασμοί αρκετά στάσιμοι – Σύγχυση, προβληματισμός και κουραση είναι το τρίπτυχο των πολιτών μπροστά στο τι ισχύει για τη χρήση μάσκας.

Δεύτερες σκέψεις για τη μάσκα

Την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε τάσεις αύξησης, γεγονός που αποδίδεται αφενός στη χαλάρωση των μέτρων, αφετέρου στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία κρίνεται ως 100% πιο μεταδοτική.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε η Αριστοτελία Πελώνη. «Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το λάθος μήνυμα της κυβέρνησης

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι φαίνεται πάντως να καταλήγουν τώρα στο κοινό συμπέρασμα ότι μεταφέρθηκε λάθος το μήνυμα στους πολίτες περί απόφασης να πεταχτούν οι μάσκες.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας τόνισε «Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση, ότι η επιτροπή έχει δώσει οδηγία «πετάμε τις μάσκες». Η επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό. Είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συγχρωτισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας»

«Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της επιτροπής» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με το ποσοστό ανοσίας που προβλέπεται με δυσκολία να φτάσει το 60% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Νίκο Σύψα, σχεδόν όλοι όσοι θα είναι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν με τη νέα μετάλλαξη και θα επιβαρυνθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Σε ποιες χώρες είναι υποχρεωτικός o εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες;

Loading