ΚΙΝΑΛ: Μητσοτάκης και Τσίπρας διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο του γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., στην οποία πραγματοποιεί διπλή επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για σκόπιμη καλλιέργεια μίας επικίνδυνης όξυνσης.

«Είχαμε επισημάνει, με την χθεσινή παρέμβαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά, ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη φωτιά, καλλιεργώντας συνειδητά μια επικίνδυνη όξυνση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Δυστυχώς αυθημερόν επαληθευτήκαμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Και προστίθεται ότι «την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει την έξαρση της πανδημίας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βυθίζονται στην αβεβαιότητα, η πολιτική ζωή φαντάζει εγκλωβισμένη σε ένα συγκρουσιακό τεχνητό δίπολο».

Το ΚΙΝ.ΑΛ. υποστηρίζει ότι υπάρχει «από την μια η υπέρμετρη βία της Αστυνομίας, από την άλλη ενέργειες που πυροδοτούν και προσφέρουν έδαφος σε αυτούς που επιδιώκουν την αναταραχή και την αναπαραγωγή της βίας».

Τονίζει, παράλληλα, ότι «κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης. Ο ένας γιατί αποδεικνύεται αδύναμος και αναποτελεσματικός να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο άλλος γιατί επιχειρεί και πάλι να καλύψει την απουσία πολιτικής, με την όξυνση και τον λαϊκισμό».

Τέλος, επισημαίνεται το εξής: «Η κοινωνία που δοκιμάζεται περιμένει απαντήσεις στα προβλήματα της».

Δείτε επίσης: ΚΙΝΑΛ: Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις – Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading