Κικίλιας: Σχέδιο για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ

Την παρουσίαση του σχεδίου για την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού, αύξηση κλινών ΜΕΘ και αύξηση καθημερινών μοριακών ελέγχων έκανε σήμερα (25/8) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη και μικροπολιτική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Υγείας  απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε «όταν εμείς κάναμε το σωστό, κάποιοι άλλοι πασχίζατε να κάνετε μικροπολιτική ή προπαγάνδα. Σε κάθε μέτρο, βλέπατε αντιπολιτευτικό όχημα. Σε κάθε απόφαση, ψάχνατε 10 λεπτά δημοσιότητας με ένα τουίτ».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Φιλικά μέσα ενημέρωσης, troll στα social media, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έστηναν τη δική τους ιστορία προπαγάνδας, από τη πρώτη στιγμή. Μια ιστορία γεμάτη αντιφάσεις» για να θυμίσει: ««Κακώς κλείνετε τα καρναβάλια» μάς λέγατε, αλλά ταυτόχρονα φωνάζατε προστατέψτε τον κόσμο. Από τη μία απειλούσατε μη μας φύγει ο ιός, από την άλλη όταν περνάμε μέτρα λέγατε για το αυταρχικό κράτος της Δεξιάς».

Ο υπουργός σημείωσε ότι με την πρώτη αύξηση των κρουσμάτων κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέπιασε «το νήμα της προπαγάνδας».

«Είναι τόση η βουλιμία σας για φτηνή αντιπολίτευση – τη λέξη βουλιμία την δανείστηκα από τον κ Τσίπρα – που είπε πριν λίγες μέρες το αμίμητο «Η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς και μετέτρεψε την επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο…». Έχετε πάρει διαζύγιο όχι μόνο από την κοινή λογική – αυτό το ξέρουμε από το καλοκαίρι του 2015 – αλλά κι από την πολιτική λογική. Τι παραλογισμοί είναι αυτοί και γιατί προσπαθείτε τόσο αγχωμένα να δημιουργήσετε κλίμα ρήξης;

Θα ωφελήσει αυτό τον κόσμο;Θα βοηθήσει τους επιστήμονες;» ανέφερε για να συμπληρώσει «Και εμφανίζεται ο κ Ξανθός να μας εγκαλεί διότι λέει δεν δημιουργούμε κλίμα συνεννόησης και πολιτικής συναίνεσης…

Εμάς; Σοβαρά τώρα; Μάλλον στον δικό σας χώρο πρέπει να κοιτάξετε κύριε Ξανθέ… Από το δικό σας χώρο επιτεθήκαν στους πάντες που διαχειρίζονται την κρίση. Στον Σωτήρη Τσιόδρα, στον Νίκο Χαρδαλιά, και την Πολιτική Προστασία όπου μαζί με τον ΕΟΔΥ δίνουν καθημερινά μεγάλο αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε μένα, στο σύνολο του Υπουργείου Υγείας», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό προσλήψεων ο υπουργός Υγείας ανέφερε:

942 μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα διοριστούν τις επόμενες εβδομάδες στα Νοσοκομεία όλης της χώρας

81 μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, σε νησιωτικές, παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές

1209 μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού για Υγειονομικές Δομές σε όλη την επικράτεια

• Επίσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα δημοσιευθεί νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων περίπου οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

• Τέλος, από 14 Σεπτεμβρίου εντάσσονται στο σύστημα υγείας 2.250 θέσεις επαγγελματιών νοσηλευτών για την απόκτηση ειδικότητας: 1650 στην επείγουσα-εντατική ιατρική και 600 ακόμα νοσηλευτών δημόσιας υγείας. Αυτούς που εσείς ξεχάσατε…».

Διαβάστε επίσης: Πέτσας: Πλέγμα κυρώσεων για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα

Loading