Κικίλιας: «Μην καπελώνετε τους νέους, αφήστε τους να αποφασίσουν μόνοι τους»

Διπλασιάστηκαν τα ραντεβού που έκλεισαν οι 18-25 προκειμένου να εμβολιαστούν, μετά τις ανακοινώσεις του Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας ζήτησε στην ολομέλεια να «μην καπελώνετε τους νέους. Αφήστε τους να αποφασίσουν από μόνοι τους. Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς με όλους τους δυνατούς και θεμιτούς τρόπους και δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω. Θέλουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Θέλουμε να υπερασπιστούμε και όχι να υπονομεύσουμε το κεκτημένο της δημόσιας υγείας και γι΄αυτό προχωράμε σε συνεχή ανοίγματα (σσ οικονομία, δραστηριότητες), πάντα όμως με όρους και κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο υπουργός, που νωρίτερα είχε δεχθεί την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα 150 ευρώ που θα δίνουν στους νέους.

«Σε όλα τα στάδια επανεκκίνησης της οικονομίας, η κυβέρνηση έχει αποδείξει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει, ότι πρώτα από όλα, πρέπει και προστατεύεται η δημόσια υγεία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Κυρίως για την προπληρωμένη κάρτα στους νέους από 18 έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν ο υπουργός τόνισε ότι: «ενδεχομένως πρόκειται για την πιο αδικημένη κατηγορία πολιτών που χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι, σε μια εποχή που θα έπρεπε να μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους, να μπορούν να πηγαίνουν στις σχολές τους, να μπορούν να ερωτεύονται, να έχουν μια δουλειά, και η πανδημία τους κράτησε πίσω».

Ο υπουργός επικαλέστηκε αντίστοιχα κίνητρα σε άλλες χώρες. «Αλήθεια το θεωρείτε δωροδοκία; Στην Αμερική που συμβαίνει είναι δωροδοκία; Στην πολιτεία της Ν. Υόρκης που συμβαίνει είναι δωροδοκία; Σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής είναι δωροδοκία; Στο Ισραήλ είναι δωροδοκία; Είναι στη Σερβία δωροδοκία; Στη Ρωσία; Στο Χονγκ Κόνγκ είναι δωροδοκία; Στη Γαλλία είναι δωροδοκία;», είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση δεν έχει αφήσει τους νέους να εκφραστούν.

«Τα στοιχεία που έχω είναι ότι 9.000 νέοι άνθρωποι έκλειναν ραντεβού την ημέρα, για να εμβολιαστούν και τώρα κλείνουν 18.500 ραντεβού την ημέρα. Δεν είναι δημιουργική λογιστική αυτό. Είναι απλά μαθηματικά. Αφήστε τους να δούμε αν επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν και αν οι νέοι άνθρωποι θεωρούν ότι θα συμβάλει σε κάτι αυτό», παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε επίσης:  Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ: «Αν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται, τότε θα απαντήσουμε»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading