Κικίλιας: «Ασυνεννοησία και ανευθυνότητα στα εθνικά θέματα»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ασυνεννοησία και ανευθυνότητα» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, προσθέτοντας πως «αυτό πληγώνει τους Έλληνες» και πως «αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά όλα τα θέματα».

«Εάν κάποιους τους ικανοποιεί να μαθαίνουν τις πιθανές ονομασίες από τον Τύπο των Σκοπίων και το να σέρνεται μια ολόκληρη χώρα πίσω από μυστικές συνεννοήσεις που μόνο ζημιά έχουν κάνει, εμάς στη ΝΔ όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δε μας ικανοποιεί. Είναι προφανές ότι υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπουργείου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου. Και αυτό κοστίζει στη χώρα», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δε θεραπεύονται τα τετελεσμένα», προειδοποιεί ο Β. Κικίλιας

«Ευελπιστεί κανείς, ότι με εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις, τόνωση μέσω επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, όπως λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οικονομία θα θεραπευθεί. Αυτά που δεν θεραπεύονται είναι σημαντικές κινήσεις και αποφάσεις ή τετελεσμένα στα εθνικά μας θέματα», προειδοποίησε ο Β. Κικίλιας και εξήγησε:

«Πολλή μεγάλη προσοχή λοιπόν, γιατί η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επίσκεψη Ερντογάν που αποδεικνύεται μια τεράστια διπλωματική και πολιτική ήττα. Πανηγύριζε για τις θέσεις στο Σκοπιανό, γιατί προχωρά μια ατζέντα τέτοια που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή και θα λύσει ένα πρόβλημά μας. Λέγοντας κουτοπόνηρα να κλείσουμε τα θέματα με τους βόρειους γείτονές μας για να επικεντρωθούμε στην Τουρκία. Δεν το βλέπει έτσι η ελληνική κοινωνία».

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου: «Η κυβέρνηση στην αρχή υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας ότι είναι μια τυπική διαδικασία, μετά το πήγε στο επίπεδο των ΑΓΕΕΘΑ των δύο χωρών. Και έπειτα από δέκα μέρες κατάλαβαν τη σοβαρότητα του θέματος και τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία και το προσφυγικό, ο τομεάρχης της ΝΔ τόνισε πως σήμερα υπάρχει έχουμε αναζωπύρωση και γενική αναταραχή σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να συνυπολογίσουμε το ενδεχόμενο της αύξησης των προσφυγικών ροών και να έχουμε χαράξει στρατηγική για να προστατεύσουμε τον τουρισμό και την οικονομία μας.

Κλείνοντας, τόνισε πως «στα εθνικά θέματα η ΝΔ έχει σοβαρή, στιβαρή και μετρημένη θέση. Όμως, η πολιτική της κυβέρνησης είναι αλλοπρόσαλλη και στο εσωτερικό της υπάρχουν 3-4 διαφορετικές γραμμές. Τα όπλα της χώρας που είναι η διπλωματία, οι σχέσεις με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, με τους εταίρους μας στην ΕΕ, με το Ισραήλ, η σχέση που χτίζει με την Αίγυπτο, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν εκ των προτέρων».

Loading