Κεραμέως: Θέλουμε αποφοίτους όχι εισαχθέντες – Στόχος η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (Vid)

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε κατα τη διάρκεια της τηλεοπτικής της παρουσίας οτι έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 74% των εκπαιδευτικών. «Τους ευχαριστούμε αλλά δε φτάνει…Χρειαζόμαστε και άλλους», τόνισε.

Για το νομοσχέδιο για την Παιδεία αλλά και τον προγραμματισμό για τη νέα σχολική χρονιά μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως επικαλέστηκε έρευνα σύμφωνα με την όποια 7,5/10 πολίτες θέλουν αξιολόγηση, 9/10 θέλουν νέες δεξιότητες, 7,5/10 ελαχίστη βάση εισαγωγής. «Η κοινωνία δεν ζητά, απαιτεί τις αλλαγές από τους πολιτικούς» τόνισε.

Ερωτηθείσα εάν η διδασκαλία θα γίνεται μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές ανέφερε «τα συζητάμε όλα». «Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

«Σε σχέση με πέρυσι υπάρχει ένας αριθμός υποψηφίων που δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις… Εμείς θέλουμε αποφοίτους όχι εισαχθέντες» ανέφερε η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας εξάλλου την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις Πανελλήνιες. 

Η υπουργός διευκρίνισε ότι «κάναμε μια μεγάλη αλλαγή, δηλαδή ότι μπήκανε ακαδημαϊκά κριτήρια για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Θέλουμε φοιτητές, αλλά θέλουμε και αποφοίτους, δεν θέλουμε να εγκλωβίζονται από ένα πανεπιστήμιο από το οποίο δε θα αποφοιτήσουν και να είναι μια ζωή με ένα απολυτήριο λυκείου. Τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά μας… Να έχουμε υπόψη μας ότι τέσσερις στους 10 φοιτητές δεν αποφοιτούν ποτέ γιατί δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσουν».

Δείτε επίσης: Ν. Κεραμέως: «Καλούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν»

Loading