Κεραμέως: Πως θα γίνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Εισάγεται οριζόντια επιμόρφωσή τους

Για την επόμενη μέρα στην Παιδεία, τους εμβολιασμούς και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, μίλησε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως όσοι υποψήφιοι θέλουν να λάβουν τις βαθμολογίες τους με SMS, μπορούν να το δηλώσουν το κινητό τους έως αύριο, Τρίτη, σε ειδική εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εμβολιασμός

Αναφορικά με τον αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας είπε ότι αυτή επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε, η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν εχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Για τους μαθητές, η υπουργός Παιδεία είπε πως δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός. Για η συζήτηση που γίνεται για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως θα τους δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν, αλλά και πάλι μόνο εφόσον το επιθυμούν. Όπως τόνισε, όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητά τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Στόχος να μην κλείσουν τα σχολεία

Ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ είπε θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε ότι αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, ο διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας, ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων, ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, η αξιολόγηση έχει δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και ο δεύτερος η βελτίωσή τους μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Οι αλλαγές στα νηπιαγωγεία και οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

Μιλώντας, για τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν από 4 ετών, και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα αγγλικά, αλλά και εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός , η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α, σταθμισμένες ανά την εκάστοτε εκπαιδευτική ηλικία.

Επίσης, όπως επισήμανε, θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Δείτε επίσης: Σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει του πλήρους ανοίγματος στις 15 Ιουλίου – Δεν επιτρέπεται χαλάρωση των ελέγχων

Loading