Κεραμέως: H μάσκα στο σχολείο προστατεύει και το σπίτι (vd)

Ρεπορτάζ: Αντωνία Γκουβεντάρη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός συνάντησε σήμερα εκτός από τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και τους επιστημονικούς.

Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος οι εκπρόσωποι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και του ΕΚΕΤΑ.

Επίσης εκτός του πρωθυπουργού μετείχαν οι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως καθώς επίσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αφορούν την επανέναρξη των σχολείων.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Συναντήσαμε και τα τρία πανεπιστήμια της πόλης και είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση. Και οι τρεις πρυτάνεις και πρόεδροι έθεσαν ζητήματα, που αφορούν θέματα εξωστρέφειας και να αξιολογήσουμε και το χρόνο που πέρασε αλλά και να συζητήσουμε προγραμματικά για την επόμενη χρονιά. Ο πρωθυπουργός κατέγραψε τα ζητήματα.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον, πάντοτε όμως με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν αναληφθεί. Έχουμε συζητήσει το πλαίσιο λειτουργίας συνεργαζόμενοι με την επιτροπή ειδικών και επιστημόνων. Ένα από αυτά είναι η χρήση της μάσκας που μπαίνει στην καθημερινότητα των παιδιών. Η μάσκα είναι μια ασπίδα προστασίας για τα ίδια τα παιδιά, για τους εκπαιδευτικούς και για τους οικείους τους.

Όταν ένα παιδί φοράει μάσκα στο σχολείο του, προστατεύει και το σπίτι του. Τα μέτρα είναι πάρα πολλά και η συνεργασία είναι εξαιρετική και με το υπουργείο Εσωτερικών και με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με την επανέναρξη των σχολικών μονάδων και να είστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση αυτή θα υπηρετήσει και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την παροχή εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου τόνισε:

«Ήταν πραγματικά μια εποικοδομητική συζήτηση διότι εξειδικεύτηκαν θέματα της αρμοδιότητας του καθενός. Ο πρωθυπουργός πραγματικά, ενέσκηψε στα θέματα όπως η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων αλλά και αυτά που έχουν να κάνουν με τη συμβολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην εθνική στρατηγική της έρευνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και μικροένταση (pics & vd)

Loading