Κεραμέως: Δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα όσοι δεν φορούν μάσκα

«Δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα» οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «αυτοί οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» και ξεκαθάρισε επίσης ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

Αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη τόνισε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας.

Όπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέπει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων», συμπλήρωσε η υπουργός.

Τέλος, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Πέτσας: Πλέγμα κυρώσεων για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα

Loading