Καράογλου: «Μακεδονία και Θράκη ανέπνευσαν»

Έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων σε Μακεδονία και Θράκη έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

«Μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες αναγνωρίζουν πως ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιλαμβάνονται πως όταν η πολιτική έχει σχέδιο και είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, μπορεί να παράξει έργο και ανάπτυξη. Αξιολογούν καθημερινά την ποιοτική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνουν την αποτελεσματική περίοδο του σήμερα, με τα “μαγαζιά“, τα “παραμάγαζα” και τα “white house” των λίγων που ήθελαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Καράογλου, πριν κάνει ειδική μνεία στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στη Βόρεια Ελλάδα.

«Μακεδονία και Θράκη ανέπνευσαν»

«Στον έναν χρόνο που μεσολάβησε από τις 7 Ιουλίου 2019 έως σήμερα, η Μακεδονία και η Θράκη ανέπνευσαν. Στο διάστημα αυτό υλοποιούμε δυο ιστορικά project για τη Βόρεια Ελλάδα, όπως το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς “Thess Intec” και την ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo. Εφαρμόζουμε πέντε προγράμματα έμπρακτης ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινωνίας και αναλάβαμε έξι αναπτυξιακές δράσεις για την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στη Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων όλα τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία παύουν να είναι μακέτες και μουσαμάδες αφού μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης», σημείωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

«Παράγοντας έργο για τους πολίτες εξασφαλίζουμε την ανάπτυξη για όλους. Κόντρα στις αντίξοες συγκυρίες και τις προκλήσεις με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι, όραμά μας είναι η καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας ως κόμβος εξωστρέφειας, σταθερότητας και αξιοπιστίας στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, αφού πλέον η Μακεδονία και η Θράκη έχουν παρεμβατικό ρόλο και λόγο», ανέφερε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι η στροφή σε νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο τόπος μας, για τη δημιουργία βιώσιμης ανταγωνιστικής και περιφερειακής ανάπτυξης που βασίζεται στην κοινωνία της γνώσης.

Η Μακεδονία και η Θράκη αξίζουν τα καλύτερα! Γι’ αυτό και οι μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε έχουν στο επίκεντρο την κυβερνητική αποκέντρωση, την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νομού της Βόρειας Ελλάδας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την τόνωση της εξωστρέφειας, την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και φυσικά τη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής».

Δείτε ακόμη:
Το «ταμείο» του ενός χρόνου κυβέρνησης ΝΔ

Loading