Καράογλου: «Κανείς δεν θέλει κλειστή οικονομία»

Από τον Δήμο Δέλτα όπου βρίσκεται για επίσκεψη μίλησε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος τόνισε ότι κανένας δεν θέλει να μείνει κλειστή η οικονομία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου:

Επισκέψεις στις Δημοτικές Ενότητες Αξιού, Εχεδώρου και Χαλάστρας, του Δήμου Δέλτα, περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του κ. Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος συνεχίζει τον μαραθώνιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καράογλου συζήτησε μαζί τους τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών να βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, ενώ ανέλυσε τους βασικούς άξονες του νομοθετήματος που επαναφέρει την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειας της χώρας με την κατάργηση της «απλής αναλογικής» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, κατέγραψε τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, ξεκαθαρίζοντας πως το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα για τη δυτική πλευρά της Μητροπολιτικής Ενότητας παραμένει έντονο και αμείωτο.

Με αφορμή την επίσκεψη στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης απηύθυνε κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σύνεση όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

«Κανείς δεν θέλει να κρατά κλειστή την οικονομία. Είναι όμως σαφές πως πρέπει να ακούσουμε και να σεβαστούμε τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων. Με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σε οριακό σημείο, δεν μπορούσαμε παρά να λειτουργήσουμε με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», δήλωσε σχετικά.

Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση απέδειξε την ετοιμότητά της με την ανακοίνωση των νέων ανακουφιστικών μέτρων για όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο και έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, διότι στην αρχή της πανδημίας δεν ακούσαμε τους λαϊκιστές που φώναζαν ανεύθυνα “Μητσοτάκη, δώστα όλα”. Απέναντι σε αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, εμείς απαντούμε με ρεαλισμό, σύνεση, ωριμότητα και λογική». 

 Από νωρίς το πρωί ο κ. Καράογλου είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Πέτρο Στατερούδη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μαγνησίας κ. Θόδωρο Καράδαλη, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Έργων και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργου Γλώσση, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού κ. Σπύρο Καρκαμάνη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας κα. Μαρία Αλεξούδη, παρουσία του

Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Χαλάστρας κ. Αχιλλέα Χαντέ, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κυμίνων κ. Βασίλη Κατούνα, παρουσία του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Ενότητας Αξιού κ. Θεοφάνη Αλμπάνη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Πέτρου Καστελιάνου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαλγάρων κ. Χρήστο Μπαξεβάνη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βραχιάς κ. Τάσο Βέρρο, παρουσία των μελών της Τοπικής Κοινότητας κ.κ. Μυλώση και Ζήφκα, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου κ. Δημήτρη Γκαμανή και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών κα. Πωλίνα Τσίντου, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού κ. Γιώργου Κυριακίδη και τον Αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Διαβατών κ. Στέλιο Σαββίδη.

Δείτε επίσης: Παναγιωτόπουλος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση κάθε απειλής»

Loading