Καλαφάτης: “Το επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό τείχος ανοσίας, είναι οι τελευταίες μάχες στον πόλεμο που κέρδισε η επιστήμη”

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης,.

«Δίνουμε τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε ένα σημαντικό τείχος ανοσίας» ανέφερε ο Σταύρος Καλαφάτης, ενώ για τις αντιδράσεις για τη μετάθεση του ανοίγματος λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε ότι οι καταστηματάρχες της συμπρωτεύουσας ξέρουν πολύ καλά πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει ούτε αγορά ούτε οικονομία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι μίλησε με εκπροσώπους των καταστηματαρχών και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συμπλήρωσε ότι ήταν ειλημμένη η απόφασή του για τη λήψη μέτρων στήριξης σε όλες τις επιχειρήσεις που θα έμεναν κλειστές τον Απρίλιο, έστω και για μικρό διάστημα.

Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση δίνει «ψίχουλα», απαντά υποστηρίζοντας: «Προφανώς 38 δισ. ευρώ -24 δισ. το 2020 και άλλα 14 δισ. τους πρώτους μήνες του 2021- δεν είναι “ ψίχουλα”, αλλά ένα τεράστιο ποσό που όμοιό του ουδέποτε υπήρξε. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αναμασά όσα έλεγε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, δεν δείχνει παρά μόνο τον λαϊκισμό και τη μιζέρια της πολιτικής του».

Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να υποκινήσουν αντισυστημικές συμπεριφορές, να πατήσουν στην κόπωση του κόσμου και να προκαλέσουν διχασμό, δεν πλήττουν την κυβέρνηση αλλά υπονομεύουν την πορεία της Ελλάδας.

Όσο για τα έργα και τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης αναφέρει ότι: «Αυτή η κυβέρνηση έβαλε τις βάσεις για μια σειρά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα, τις δυνατότητες, τις προοπτικές της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Ό,τι είπαμε γίνεται, χωρίς λοξοδρομήσεις και χωρίς καθυστερήσεις. Η αρχή έγινε και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…οι Μακεδόνες βλέπουμε τώρα ότι χρόνια αιτήματά μας γίνονται πράξη».

Δείτε επίσης: Στη Βεγγάζη μεταβαίνει αύριο ο Νίκος Δένδιας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading