Καλαφάτης: Επιταχυντής στο δρόμο προς την Ανάπτυξη το Ταμείο Ανάκαμψης

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» – Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Διανύουμε ήδη μια περίοδο μετάβασης σε μια νέα κανονικότητα, μια νέα εποχή και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο  κόσμος αύριο θα αλλάξει ταχύτητα, ρυθμούς και προσανατολισμούς. Ξέρουμε ταυτόχρονα -και το πιστοποιούν οι ευρωπαϊκές προβλέψεις- ότι η χώρα μας θα μπει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Επιταχυντές στην πορεία αυτή είναι οι πολιτικές που εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η  Κυβέρνησή μας”, τονίζει σε άρθρο του, στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής”, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Γράφει συγκεκριμένα:

Μετά από ένα δύσκολο χρόνο -που έφερε ανθρώπινες απώλειες, οικονομικές πληγές και  κούραση σε όλους- είμαστε, ήδη,  λίγο πριν το χάραμα  της επόμενης μέρας. Διανύουμε ήδη μια περίοδο μετάβασης σε μια νέα κανονικότητα, μια νέα εποχή και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο  κόσμος αύριο θα αλλάξει ταχύτητα, ρυθμούς και προσανατολισμούς. Ξέρουμε ταυτόχρονα -και το πιστοποιούν οι ευρωπαϊκές προβλέψεις- ότι η χώρα μας θα μπει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Επιταχυντές στην πορεία αυτή είναι οι πολιτικές που εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η  Κυβέρνησή μας. Είναι η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, που απεικονίζεται στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν κι αυτές που προωθούνται στρώνοντας το έδαφος για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Είναι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και οι διευκολύνσεις που παρέχονται στην αποπληρωμή οφειλών του παρελθόντος. Είναι οι δρόμοι που άνοιξε και τα σχέδια που χάραξε η Κυβέρνηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη οικονομία.

Επιταχυντές είναι και οι πόροι  -περίπου 70 δισ. ευρώ -που μπορεί να αντλήσει η Πατρίδα μας, από τα κοινοτικά ταμεία στα επόμενα 6-7 χρόνια. Περίπου 30 δισ. θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και 40 από το ΕΣΠΑ. Ειδικά για την Βόρειο Ελλάδα, τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης δίνουν δυνατότητες:

-Για την υλοποίηση των έργων υποδομής. που δίνουν νέες δυνατότητες νέα ελκυστική εικόνα και νέα προοπτική.

-Για την προσέλκυση επενδύσεων που φέρνουν νέο πλούτο και νέες θέσεις δουλειάς.

-Για την ενίσχυση του τουρισμού, που λειτουργεί σαν ατμομηχανή της ανάπτυξης.

-Για την αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων που δυσκολεύουν τη καθημερινότητά μας, αλλά και την καθημερινότητα επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν και βρίσκουν μπροστά τους ένα δυσκίνητο δημόσιο. 

-Για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Γίνεται πλέον προφανές πως βασικός αρωγός στην πορεία μας είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ενταχθήκαμε πριν από 40 χρόνια χάρη στις επιλογές, τις πολιτικές και τις δράσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και προφανώς δεν λησμονούμε τιμούμε τη μέρα  -την 28η Μαΐου 1979-  που υπέγραφε στο Ζάππειο Μέγαρο τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ.

Χωρίς το ιστορικό εκείνο επίτευγμα δεν θα είχαμε σήμερα ούτε τη στήριξη που έχουμε στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, ούτε τους τεράστιους πόρους από τα Ταμεία Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ. Είμαστε όμως, ισότιμο μέλος της Ένωσης και μπορούμε να φιλοδοξούμε και να αισιοδοξούμε για την Πατρίδα μας. Όπου να ‘ναι ξημερώνει μια νέα καλύτερη μέρα για όλους”. ​

Δείτε επίσης: Καλαφάτης: “Όλοι μαζί στον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου” (pics)

Loading