Κ. Βλάσης: Εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε γιατρούς της Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των χωρών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σημασία αξιόπιστων εθνικών συστημάτων υγείας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων της εποχής μας και εξήρε τις τεράστιες προσπάθειες και τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει το ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπογράμμισε ότι το ερευνητικό έργο που διεξάγεται παγκοσμίως προκειμένου να βρεθεί εμβόλιο και εστίασε στη σπουδαιότητα επίτευξης συνεργιών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειριών στις εξελίξεις για την Covid-19.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βλάσης σημείωσε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των τριών χωρών, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη, και αναφέρθηκε στο σχεδιαζόμενο εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ ΕλλάδαςΚύπρουΑιγύπτου.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Βλάση, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιος για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου και η υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ (Nabila Makram).

Δείτε ακόμη:

Χαρδαλιάς: «Γι’ αυτό επιστρέφω στην ενημέρωση»

Loading