Κ. Γκιουλέκας: Είμαστε σε καθεστώς ακήρυχτου πολέμου

«Είμαστε σε καθεστώς ακήρυχτου πολέμου με την Τουρκία» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης , Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα μέτρα μας για οποιοδήποτε σενάριο. Για να μην κινδυνολογούμε, εννοούμε ότι δεν ξέρουμε αν η Τουρκία θα «περιοριστεί» μόνο στο να κατευθύνει αθρόες ροές προσφύγων προς τα σύνορά μας, δεν ξέρουμε αν θα συνδυαστεί και με άλλες ενέργειες» διευκρίνισε ο Κώστας Γκιουλέκας και πρόσθεσε πως «οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψιν μας όλα τα σενάρια για να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Αυτό κάνει η Ελλάδα σήμερα».

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ «βρισκόμαστε σε επιφυλακή όλα τα στελέχη της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Η Ελλάδα προετοιμάζει συστηματικά και αθόρυβα τη χώρα ώστε να είναι απολύτως οχυρωμένη και σε θέση να διασφαλίσει την ειρήνη της».

Ο κ. Γκιουλέκας χαρακτήρισε πολύ σημαντική την χθεσινή παρουσία των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έβρο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Πλέον η Ευρώπη δεν έχει δικαιολογία να πει ότι δεν γνωρίζει οι επικεφαλής της Ευρώπης γνωρίζουν πια, είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση».

«Η Ευρώπη ποτέ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όταν χρειάστηκε να πάρει σημαντικές αποφάσεις, θυμάμαι από παλιά στη Γιουγκοσλαβία τι είχε συμβεί, το ζήτημα της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, βλέπουμε τι γίνεται και στο προσφυγικό εδώ και τόσα χρόνια που κάποιοι από την Ευρώπη σφυρίζουν αδιάφορα και αφήνουν την Ελλάδα να το διαχειριστεί μόνη της» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε από τον Έβρο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε πως δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Είναι  μια έμπρακτη μεταστροφή, αλλά είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν και πάνω απ όλα στο γεγονός ότι κάθε κράτος μέλος της ΕΕ οφείλει να δείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα και ζητάμε να αλλάξει η Συνθήκη του Δουβλίνου ώστε να μπορέσουμε αναλογικά να μοιραστούμε το πρόβλημα με τους πρόσφυγες, αυτούς που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη μέχρι στιγμής αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης τη χαρακτήρισε «αποτελεσματική» καθώς όπως είπε πρόκειται για “ασύμμετρη απειλή”.

«Δεν έχουμε να κάνουμε προσφυγικό, έχουμε να κάνουμε με Ερντογάν που εξαπολύει αυτούς τους άμοιρους  ανθρώπους που είναι πιόνια σε μια σκακιέρα πολιτική και προσπαθεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στη χώρα μας και να εκβιάσει την Ευρώπη» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Mega είπε πως «αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας ήταν να στείλει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία διορθώνοντας όσο μπορούσε το μπάχαλο που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις προσπάθησε να το «μαζέψει» και ήταν αναγκαίο. Έδωσε τη συνέντευξη για να στείλει το μήνυμα στην κοινωνία ότι μην ακούτε τι λένε οι υπόλοιποι στο ΣΥΡΙΖΑ , η δική μας γραμμή είναι αυτό που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε ότι και εμείς θα κλείναμε τα σύνορα».

Ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί το πρόβλημα στον Έβρο. « Η Τουρκία δεν το ξεκίνησε για να το σταματήσει σε δύο μέρες. Ο Ερντογάν θέλει να εκβιάσει πιο πιεστικά την Ευρώπη και να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα» και τόνισε πως «απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και η εξασφάλιση της ειρήνης του ελληνικού και αυτό θα γίνει πάση θυσία με κάθε μέσο και αν χρειαστεί και με κάθε οικονομικό κόστος».

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash 99,4 ο Κ. Γκιουλέκας

Loading