Κ. Φραγκογιάννης: “Η κυβέρνηση μέσα από γενναίες αποφάσεις ανέκτησε αξιοπιστία στην πολιτική”

Άρθρο του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στο ειδικό αφιέρωμά της για τα δύο χρόνια της κυβέρνησης – Στο άρθρο ο υφυπουργός αναδεικνύει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης αναφορικά με την διαχείρηση της πανδημίας.

Τη σημασία της αξιοπιστίας στην πολιτική που, όπως σημειώνει, ανέκτησε η κυβέρνηση μέσα από γενναίες αποφάσεις και μάλιστα στις σκληρές συνθήκες της πανδημίας.

Ο υφυπουργός τόνισε “Πήραμε γενναίες αποφάσεις, πριν και κατά, τη διάρκεια της πανδημίας που ταλάνισε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ, ψηφίσαμε ένα πλούσιο νομοθετικό έργο με παραδοτέα σε όλους τους τομείς της κυβέρνησης, αποφύγαμε τον λαϊκισμό και αντ’ αυτού παραδώσαμε απτά αποτελέσματα. Για το έργο μας αυτό λάβαμε την αμέριστη στήριξη των πολιτών που με προσωπική ευθύνη έγιναν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος”.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στις πράξεις που απέδειξαν στους πολίτες τι σημαίνει αξιοπιστία στην πολιτική: “‘Αμεση και αποτελεσματική προστασία των πολιτών από την πανδημία, άμεση και ταχύτατη αναβάθμιση του συστήματος υγείας και περίθαλψης, επιδότηση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων για να σταθεί όρθια η οικονομία, αλλαγή του κρατικού μηχανισμού με ψηφιακή ολοκλήρωση σε χρόνους ρεκόρ με αντίστοιχη αποδοχή ρεκόρ από τους πολίτες και δεκάδες άλλες μεγάλες και μικρές μεταρρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι “όταν η κοινωνία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αλλαγή αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος”, τότε “και οι ξένοι επενδυτές βλέπουν το ίδιο”: “Η πολιτική σταθερότητα η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η μέριμνα της κυβέρνησης για την προστασία του ανθρώπινου κεφαλαίου, αποτελούν για τους επενδυτές τη διαβεβαίωση σοβαρότητας που μπορεί να δώσει ώθηση στις επενδύσεις τους”.

Ως ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία μας αποδέχονται οι ξένοι επενδυτές ο κ. Φραγκογιάννης παραθέτει το εμβληματικό project της Αστυπάλαιας που “με ένα τόσο μεγάλο αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο είναι το ελάχιστο δείγμα της αξίας που έχει αποκτήσει η χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών καταλήγει λέγοντας: “Σοβαρότητα και αξιοπιστία αποτελούν κεκτημένο για την ελληνική κυβέρνηση πλέον. Τα δύο αυτά χρόνια το πολιτικό μας σύστημα ανέταξε ένα κομμάτι από την χαμένη του τιμή και αξιοπιστία. Και αυτό είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον μιας Ελλάδας που αλλάζει, με τους πολίτες να την στηρίζουν στην πράξη”.

Δείτε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Αρωγός το κράτος για τους μαθητές

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading