Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (audio)

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε πως δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και πως μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά των συνταξιούχων προ του 2016

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά και στη μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων προ του 2016 και θα απομείνουν για τον Νοέμβριο κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως οι στόχος είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες να εκδίδονται 30.000 συντάξεις το μήνα και εντός των επόμενων μηνών το θέμα να λυθεί ολοκληρωτικά με την βοήθεια 3.600 δικηγόρων και λογιστών, που έχουν υποβάλει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων και από τον Οκτώβριο θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο.

Κλείνοντας όσον αφορά το πεδίο της ανεργίας, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι, τον περασμένο Ιούνιο υπήρξε μείωση ανέργων κατά 100.000 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Χρ. Σταικούρας: Μείωση κατά 46 δισ. ευρώ για τα κόκκινα δάνεια τα τελευταία δύο χρόνια

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading