Ηλιόπουλος: «Το νέο ασφαλιστικό έρχεται να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση»

Στον Alpha 98.9 φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως ληστεία για τις εισφορές και τις συντάξεις.

«Τη στιγμή που περιμέναμε μια ανάσα στα οικονομικά έσοδα, τελικά βρισκόμαστε μπροστά σε τραγικά λάθη με ευθύνη της κυβέρνησης», είπε ειδικότερα, αναφέροντας ότι: «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα πλοία προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Δεν έχουν ενισχυθεί οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας τόσο στα νησιά όσο και συνολικότερα, και είμαστε η μοναδική χώρα που εν μέσω πανδημίας συζητάμε για κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών. Και τέλος, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας. Δεν γίνεται οικογένειες ολόκληρες και νέοι άνθρωποι να κοιμούνται 12 ώρες σε πάρκινγκ στα νησιά μας γιατί δεν υπάρχουν υποδομές για την καραντίνα».

Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για κυβερνητική αποτυχία τονίζοντας ότι: «σχετικά με το οποίο αρχές Ιουλίου βρισκόμασταν 30% εκτός στόχου», επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να πάρει 2 εκατ. εμβόλια λιγότερα από τη Moderna την κρίσιμη στιγμή. Ποτέ δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα -χαρακτηριστικά δεν έχουμε ρυθμίσει τον εμβολιασμό για τα άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να εμβολιαστούν».

Ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, αλλά με ισορροπία ανάμεσα στα κίνητρα και αντικίνητρα. Δεν δεχόμαστε την απόλυση, την αναστολή εργασίας και την περικοπή μισθών ως αντικίνητρα».

Προσέθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεσματικό αντικίνητρο είναι η υποχρέωση των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί σε καθημερινή προσέλευση νωρίτερα στο χώρο εργασίας τους, στον οποίο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο αν το τεστ τους βγει αρνητικό οι αναστολές της εργασίας ως ποινή σαμποτάρουν την όλη προσπάθεια να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, τόνισε πως διατάξεις του επιτρέπουν «το τζογάρισμα των εισφορών σε χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλού ρίσκου», ενώ αναφέρθηκε και σε άρθρα που, καθώς όπως τόνισε, «προβλέπουν ρητά τη συμμετοχή του κράτους στη ζημία που θα προκαλέσει το κόστος μετάβασης, το οποίο η αναλογιστική μελέτη υπολογίζει σε πάνω από 70 δισ. ευρώ. Το νέο ασφαλιστικό έρχεται να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση και κουμπώνει με το εργασιακό νομοσχέδιο για τα απλήρωτα δεκάωρα που πέρασε η ΝΔ», σημείωσε.

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% σχολίασε πως «ούτε η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον προϋπολογισμό της, καθώς προεκλογικά είχαν υποστηρίξει αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης που αναμένεται. Κανονικά δηλαδή θα έπρεπε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό 7%. Πάντως η κυβέρνηση όταν θέλει να αυξήσει τους μισθούς μπορεί. Ο CΕΟ της ΔΕΗ πήρε αύξηση στα 300 χιλ. ευρώ μισθό από 50 χιλ. -για τους πολίτες αυξήθηκε το ρεύμα κατά 16%».

Δείτε επίσης: Σκέρτσος: «Τα εμβόλια έχουν σώσει ζωές και μείωσαν τις νοσηλείες»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading