Ηλιόπουλος: «Παραδέχονται ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ»

Στο Best TV Μεσσηνίας, μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της Πανδημίας τονίζοντας ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ .

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πέντε μήνες σε lockdown, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει συνεχώς νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ συνεχίζει να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όταν στις 4 Απριλίου βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και λέει ότι είμαστε στην τελική ευθεία και μετά από 10 μέρες η Αττική μένει χωρίς κλίνες ΜΕΘ, δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν: ή ο πρωθυπουργός συνειδητά είπε ψέματα ή βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για έναν πρωθυπουργό πολιτικά επικίνδυνο.

Το 2021, εν μέσω πανδημίας, οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 1680 λιγότεροι σε σχέση με το 2020, ενώ στο φετινό προϋπολογισμό η ΝΔ δίνει 600 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας».

Για τα self test ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση, η λύση για τα τεστ παραμένει η συνταγογράφησή τους, η οποία κατοχυρώνει ότι θα γίνονται με όρους υγειονομικής ασφάλειας -κάτι που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στο φαρμακείο- και ότι τα αποτελέσματα θα δηλώνονται».

Σημείωσε ακόμη ότι «ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η κυβέρνηση δημοσίευσε ένα “διαγωνισμό” για τα self-tests το βράδυ της παραμονής της εθνικής εορτής, σε μια προσπάθεια μάλλον να το περάσει στα κρυφά, ένα διαγωνισμό ο οποίος διαρκεί δύο ημέρες και ο οποίος “φωτογραφίζει” την εταιρεία Siemens».

Μίλησε και για το οικονομικό σκέλος της πανδημίας λέγοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει την Ελλάδα να έχει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη για το 2020…Ήδη οι άνθρωποι της αγοράς λένε ότι, με το που θα ανοίξουν ξανά, ένα 20% με 40% των επιχειρήσεων εστίασης και λιανεμπορίου κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο».

Ανέπτυξε τις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση κατ’ αρχάς πρέπει να αντικαταστήσει την επιστρεπτέα προκαταβολή -που δεν είναι παρά ένα δάνειο- με τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες».

Επανέλαβε την πρόταση για «εφαρμογή ενός σχήματος ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις».

Τέλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών που επιδοτούν την εργασία, όχι την ανεργία όπως κάνει εδώ η κυβέρνηση με το επίδομα που δίνει σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν σε αναστολή».

Δείτε επίσης: ΝΔ: «Το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο θλίψη προκαλεί πλέον»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading