Ηλιόπουλος: «Η πολιτική ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης»

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος μιλώντας για τις καταστροφικές πυρκαγιές τόνισε ότι η ευθύνη έχει το όνομα του πρωθυπουργού.

«Η πολιτική ευθύνη για την καταστροφή έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σκέψη μας συνεχίζει να είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, μια μάχη που δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Τη στιγμή που ο κ. Χαρδαλιάς έλεγε χθες ότι περίπου όλα είναι καλά, εκκενώνονταν 19 οικισμοί στην Αρκαδία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης όμως βλέπουμε μόνο επικοινωνία, μια επικοινωνία που κατέρρευσε …σε ζωντανή σύνδεση, μια επικοινωνία που δεν ντράπηκε ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές να λέει ψέματα δημοσίως.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το πρωθυπουργικό γραφείο να λέει ότι έχουμε 74 εναέρια μέσα, μέσω του κ. Σκέρτσου, και τον κ. Χαρδαλιά να λέει την επόμενη μέρα ότι πετάνε μόλις 20», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Επίσης ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας για τη «διαφωνία» μεταξύ αρχηγού της Πυροσβεστικής και Νίκου Χαρδαλιά τόνισε ότι «όταν ο πρώτος έλεγε ότι στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 7 με 8 εναέρια μέσα και ο δεύτερος έλεγε ότι επιχειρούν 17. Δεν μπορώ να διαλέξω τι είναι πιο τρομακτικό, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να μην ξέρει πόσα μέσα επιχειρούν ή ο κ. Χαρδαλιάς να λέει ψέματα».

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν ζητά παραίτηση Χρυσοχοΐδη, σημείωσε με νόημα: «δεν ζητάς από ένα σκιάχτρο να παραιτηθεί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εξαφανισμένος. Τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν όταν αλληλοσυγχαίρονταν με τον κ. Χαρδαλιά για τη φωτιά της Βαρυμπόμπης, λέγοντας ότι όλα λειτούργησαν αποτελεσματικά. Από εκεί και πέρα, η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι χαρούμενος με το να έχει έναν υπουργό που -τη στιγμή που καίγονται σπίτια- λέει ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια ή έναν υφυπουργό που διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι δικό μας πρόβλημα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η Βόρεια Εύβοια έσβησε σχεδόν από το χάρτη, στη Βορειοανατολική Αττική κάηκαν σπίτια, καίγεται επί μέρες η Ηλεία, η Αρκαδία, η Μάνη, σχεδόν σε συνθήκες άπνοιας. Την ευθύνη για τα τεράστια λάθη στη διαχείριση και για το επιτελικό μπάχαλο την έχει ούτως ή άλλως ο κ. Μητσοτάκης. Και έχουμε πει ότι τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί, μόλις τελειώσει αυτή η μάχη», τόνισε.

«Τώρα όμως η δική μας ευθύνη είναι να πούμε τι μπορεί να γίνει εδώ και τώρα για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα της καταστροφής», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «για αυτό το λόγο, πρώτα απ’ όλα καταθέσαμε μία συγκεκριμένη πρόταση για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η πολιτική προστασία, μία πρόταση που στηρίζεται ακριβώς σε μια σοβαρή επιστημονική δουλειά που είχε γίνει και είχε καταλήξει στο πόρισμα Γκολντάμερ. Κι εδώ η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο τα άφησε όλα αυτά “στο συρτάρι” και άφησε την πολιτική προστασία να λειτουργεί με το ίδιο αναποτελεσματικό πλαίσιο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά η ΝΔ πρέπει να απαντήσει και για ποιο λόγο θεώρησε ότι περισσεύουν οι 5.066 εργαζόμενοι που το ’18 και το ’19 εργάστηκαν πιλοτικά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας, καταργώντας ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δείτε επίσης: Παγώνη: “Κάνω έκκληση στον κόσμο να εμβολαιστεί – Θα μείνει όνειρο το τείχος ανοσίας στο 80% τον Αύγουστο” (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading