Ηλιόπουλος: “Δεν ευθύνεται καμία επιτροπή για τα χάλια που ζούμε”

Με συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική Φωνή» της Ηπείρου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, επέκρινε την Κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε “Επικίνδυνη για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό πεδίο».

Πιο ειδικά, ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι «έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», ότι «από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.500 συνανθρώπους μας» και πως «δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει επικριτικά γιατί «ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας», συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας είναι 1.680 λιγότεροι σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Ακόμα και σήμερα με τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της κατάρρευσης η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές», προσθέτει, κάνοντας λόγο και για την «άρνηση της ΝΔ να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι «η παραπάνω κριτική φωτίζει όχι μόνο τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τι μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμα και τώρα». «Ακριβώς για αυτό τονίζουμε ότι η τραγωδία που ζούμε φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «διαρκή πρακτική» μετάθεσης ευθύνης για τις αποφάσεις της στην πανδημία, στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων: «Δεν ευθύνεται καμία επιτροπή για τα χάλια που ζούμε», τονίζει και ζητά από την κυβέρνηση να θέσει στη διάθεση των κομμάτων τα πρακτικά της επιτροπής, προκειμένου να γίνει σαφές «πόσες φορές προσπάθησε να ελέγξει την επιτροπή και πόσες φορές ενήργησε παρά τις προτάσεις της επιτροπής».

Κριτική για «ανεπάρκεια» ασκεί στην κυβέρνηση και όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας, λέγοντας οτι «δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική οικονομική στήριξη, το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανεργία».

Επιπλέον, προσθέτει ότι η κυβέρνηση «βουλιάζει μέσα σε μία θεσμική παρακμή», ενώ «επενδύει σε μία αυταρχική στρατηγική καταστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, κάτι που δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, ο Νάσος Ηλιόπουλος εκτιμά ότι «το σύνολο των ποιοτικών στοιχείων καταγράφουν μια σημαντική φθορά για την κυβέρνηση» και πως ταυτόχρονα «η απήχηση συγκεκριμένων προγραμματικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η ακύρωση του πτωχευτικού νόμου» καταγράφει πλειοψηφικά ποσοστά.

Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει πως το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εργάζεται στο προγραμματικό επίπεδο «όπως κάναμε με την πρόταση για το “Νέο ΕΣΥ” και την πρότασή μας για διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις», ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει οτι «θα δώσουμε όλους τους αγώνες που απαιτεί η περίοδος», αντιμετωπίζοντας ως κεντρική τη «μάχη ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς και διαλύει κάθε έννοια προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Με το πρόγραμμα και τη δράση μας καθημερινά θα αποδεικνύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και εναλλακτική πρόταση πολιτικής αλλαγής».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από Σπαθοβούνι: “Με ακρίβεια η καταγραφή ζημιών, με ταχύτητα και δικαιοσύνη η αποζημίωση των παραγωγών”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading