Η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νησί της Λέρου

Στο νησί της Λέρου, βρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, με πρώτο σταθμό της επίσκεψής της το Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου (παλαιό ψυχιατρείο) – Η υφυπουργός ενημερώθηκε για την ιστορία και για τις ανάγκες του θεραπευτηρίου, σε προσωπικό και υποδομές.

Η υφυπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή, Βασίλη Στασινόπουλο, τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Νικήτα -Σωτήριο Ταχλιαμπούρη, την διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Σοφία Καρπάθιου, καθώς και τον πρόεδρο των εργαζομένων, Αναστάσιο Τσαχουργιαννίδη, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Χαρίκλειας Γιασιράνη.

Στη συνέχεια, η κ. Ράπτη επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου, όπου είχε ευρεία σύσκεψη με τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υφυπουργός Υγείας σε δήλωση της ανέφερε:

«Θυμόμαστε πάντα ότι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα ξεκίνησε από εδώ και όσα η Πολιτεία έπραξε τα τελευταία χρόνια και θα πράξει στο μέλλον, αποτελούν φόρο τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου. Σκοπός μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να δημιουργήσουμε άμεσα νέο τμήμα οξέων περιστατικών, καθώς και πολυκλαδική Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, για την κάλυψη των αναγκών των γύρω νησιών».

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΠΕ του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου (σσ «καζέρμα των βοτάνων»-caserrma, στα ιταλικά=στρατώνας), τον πρώτο που δημιουργήθηκε στην χώρα.

Η κ. Ράπτη ενημερώθηκε για το έργο του και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας στηρίζει ενεργά το θεσμό των ΚοιΣΠΕ, προβλέποντας από φέτος για πρώτη φορά, την τακτική ετήσια ενίσχυσή τους, μέσω πιστώσεων κρατικού προϋπολογισμού.

Τέλος, η υφυπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο Λέρου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Μιχαήλ Κόλια και συζήτησαν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, καθώς και τη συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση δράσεων Ψυχικής Υγείας, η οποία προβλέφθηκε με υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: Μήνυμα από την Κρήτη για τον εμβολιασμό των πολιτών – Αναγκαιότητα για προστασία του τουρισμού της χώρας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading