Οι πρωταγωνιστές της νέας τάσης στο ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί η προσφυγική κρίση κι ο κοροναΐός να βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεχίζονται οι προσυνεδριακές διεργασίες που φτάνουν έως και τη δημιουργία νέων τάσεων, οι οποίες μάλιστα διασπούν τους προεδρικούς.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αρκετοί εκείνοι που ναι μεν τάσσονται υπέρ της όσο το δυνατό πιο ανοιχτής διεύρυνσης, ωστόσο ζητούν δημοκρατικές διαδικασίες κι όχι ενός ανδρός αρχή, καθώς και συνεργασίες με άλλα κόμματα και φορείς κι όχι ενσωμάτωσή τους στο πλαίσιο μιας μεγάλης παράταξης.

Σε αυτές τις πολιτικές κινήσεις συμπεριλαμβάνεται το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά, το οποίο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου επιβεβαίωσε τη στήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άτυπη νέα τάση παίζουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δημήτρης Βίτσας, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης και Σπύρος Δανέλλης.

Ταυτοχρόνως, στην Κουμουνδούρου είναι ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση των μελών του isyriza.gr στο κάλεσμα για υποβολή ερωτήσεων στον Αλέξη Τσίπρα, στα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας και πιο πρόσφατα στην Έφη Αχτσιόγλου.

«Το υπουργείο Υγείας κρύβει κρούσματα»

Όσον αφορά τον κοροναΐό, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το υπουργείο Υγείας παραπληροφορεί για το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

Αυτό αναφέρθηκε και στη χθεσινή (Δευτέρα) σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα στην οποία συμμετείχαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Παππάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης, Έφη Αχτσιόγλου κι Αλέξης Χαρίτσης.

Loading