Γρηγοριάδης στον Flash: Ν/σ πιο απαγορευτικό από της χούντας

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μεσοβδόμαδα στη Βουλή και αφορά τον περιορισμό των διαδηλώσεων αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Flash Δρομο-λόγιο».

Συγκεκριμένα, ο Κ. Γρηγοριάδης σημείωσε πως: «Στη Βουλή ξεκίνησα την ομιλία μου για το νομοσχέδιο με τη φράση: Αλήθεια; Αλήθεια; Αλήθεια; Αλήθεια μας ξαναγυρίζετε σε μια εποχή πριν το 1971; Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντικαθιστά νόμο της χούντας και είναι πιο απαγορευτικό για τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Επί της ουσίας καταστρατηγεί δύο άρθρα του Συντάγματος και τις απαγορεύει. Αναφέρει ότι η αστυνομία πρέπει να δώσει άδεια για να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση και σε περίπτωση που την δώσει σε συνεργασία με αυτόν που θα οριστεί οργανωτής θα αποφασίζει εάν θα την σταματά.

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ απλό. Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε συγκέντρωση ή όχι; Με αυτό το νομοσχέδιο, δυστυχώς δεν θα έχουμε. Βέβαια δεν θα περάσει, γιατί είναι αστείο. Οι άνθρωποι πάντα θα κάνουν συγκεντρώσεις. Αλλά τυπικά δεν θα έχουμε δικαίωμα και αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες συγκρούσεις, σε πολύ περισσότερα δακρυγόνα, γιατί ουσιαστικά το 90% των διαδηλώσεων θα είναι παράνομο».

Σε ερώτηση για το αν το νομοσχέδιο έρχεται σε μια στιγμή που ο κόσμος ήδη διαμαρτύρεται για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και που θα παρθούν από τον Σεπτέμβριο ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι «την περασμένη εβδομάδα ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο για το ελεγκτικό συνέδριο του κράτους. Ένα από τα ανώτατα ειδικά δικαστήρια. Αυτό το νομοσχέδιο το μόνο που άλλαξε ήταν την τιμή των παράβολων της προσφυγής οποιαδήποτε κοινωνικής ομάδας από τυχόν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, από τυχόν αυξήσεις φόρων, από τυχόν μη καταβολή αναδρομικών, στις 5.000 ευρώ από 1.400 ευρώ που ήταν πριν. Ξέρετε γιατί γίνεται αυτό; Ώστε να μην μπορεί να προσφύγει κανείς στα ανώτατα δικαστήρια ώστε να ακυρώσει αντισυνταγματικούς νόμους. Και μια βδομάδα μετά αφού μας κόβει τη δυνατότητα να προσφύγουμε στα ανώτατα δικαστήρια, μας απαγορεύει και να συγκεντρωνόμαστε.

Και είναι φανερότατο, ότι το πέμπτο μνημόνιο το οποίο έφερε ο κ. Μητσοτάκης και με τη βούλα του κ. Σταϊκούρα στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup το οποίο αναφέρει ότι του χρόνου η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Μιλάμε για κάτι συγκλονιστικό, γιατί στην Ελλάδα ένας τρόπος υπάρχει να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα για του χρόνου και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων. Και τούτο, το έχουν ήδη αποφασίσει, γι’ αυτό και βάλανε την υπογραφή τους».

Σε ερώτηση για το αν αυτοί που διαδηλώνουν στην Ελλάδα –όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση – είναι οι «λίγοι» και πως μπαίνει αυτή η ζυγαριά, ο κ. Γρηγοριάδης υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια αυθαιρεσία. Εδώ η αστυνομία που είναι καθ’ ύλην αρμόδια να ενημερώνει, δίνει πάντα αριθμό συγκεντρωμένων μικρότερο από αυτούς που μετέχουν. Αυτό είναι κακό ανθρώπινο. Εδώ ωστόσο, μιλάμε για μια «μαγική εικόνα». Αν κανείς δεν κυκλοφορεί, δεν ζει στην κοινωνία και ανήκει σε αυτά τα συστημικά κανάλια της τηλεόρασης θα φανταστεί ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν λύσει τα προβλήματά τους και πετάνε. Θα φανταστεί ότι όλοι οι μεσαίοι επιχειρηματίες με τις βοήθειες που τους έδωσε η κυβέρνηση – που έχει το θράσος να μιλάει για πάνω από 20 δισ. ενώ είναι κάτω από 3- πετάνε.

Όλα αυτά βέβαια ενορχηστρώνονται από έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ο αρχηγός της πυραμίδας. Και αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας. Αυτός ο άνθρωπος είναι που έχει δώσει την εντολή στους υπαλλήλους του που είναι οι καναλάρχες να μας παρουσιάζουν τη «μαγική εικόνα». Όποιος όμως ζει στην κοινωνία ξέρει, ότι αυτή βράζει, όποιος έχει μια επιχείρηση της γειτονιάς όταν του λες ότι το μόνο που σου προσφέρω είναι να συμμαζέψω τα χρέη σου μέχρι το τέλος του χρόνου χωρίς σκόντο, ενώ παράλληλα τρέχουν ΕΝΦΙΑ, φόροι, τόκοι, δάνεια, όταν ξέρει ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή σημαίνει έντοκο δάνειο από το κράτος, γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά.

Και ξέρετε δεν το λέω αντιπολιτευτικά, το λέω με πόνο ψυχής: Οι άνθρωποι έχουν ρημαχτεί από τον Φλεβάρη μέχρι σήμερα. Πέρασαν δέκα χρόνια μνημονίων, τους ήρθε αυτό το «αστροπελέκι» που λέγεται Covid – 19 και τώρα περιμένουν το δεύτερο κύμα τον Σεπτέμβρη. Και τους κοροϊδεύουν μπροστά στο πρόσωπό τους. Όταν βγαίνει αυτή η «μαγική εικόνα» ότι όλα είναι τέλεια, ο τουρισμός πάει καλά, οι επιχειρηματίες παίρνουν δάνεια και τους έχουν κοπεί όλα τα χρέη και στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι να μη δανείζει καμία τράπεζα τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει φαύλος κύκλος».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Γρηγοριάδης στον Flash 99,4:

Δείτε επίσης: Ρεράκης: Το κοράνι είναι το βιβλίο του μίσους

Loading