Γκιουλέκας: Μιλάει για το μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ λες και δεν κυβέρνησε ποτέ

«Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με έναν τρόπο. Με πολύ καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας – και των θαλασσίων συνόρων -, με προαναχωρησιακά κέντρα κλειστού τύπου, με άμεση εξέταση των αιτήσεων ασύλου και με επαναπροωθήσεις.
Ήδη, μέσα στον πρώτο μήνα του 2020 έγιναν περίπου εκατό επαναπροωθήσεις και στόχος μας είναι να φτάσουν τις διακόσιες κάθε εβδομάδα», ανέφερε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας στο OPEN, κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

«Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την σημερινή κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είχαν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Εννοούμε, δηλαδή, την σύντμηση των προθεσμιών για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, τις επαναπροωθήσεις, το θέμα της καταγραφής των ΜΚΟ…».

Απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο Κ.Γκιουλέκας σχολίασε: «Μιλούν για το μεταναστευτικό οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ τον τόπο. Δυστυχώς γι’ αυτούς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, μόλις 1800 επιστροφές, διασπάθιση χρήματος από ΜΚΟ… Αυτά έγιναν στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής τους!», κατέληξε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

Loading