Γκιουλέκας: «Λυπάμαι για όσους παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας»

Έντονη κριτική στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τον Έβρο και την κατηγορία ότι «παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας» άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Αισθάνθηκα ντροπή όταν άκουσα κάποια πολιτικά στελέχη να υιοθετούν τα fake news της Άγκυρας! Μίλησαν για «κατάληψη εθνικού εδάφους», για «εισβολή ξένης δύναμης στην χώρα». Είναι απαράδεκτο στα εθνικά θέματα να προσπαθούν κάποιοι να βρουν χώρο για να ανασάνουν πολιτικά και να ακουστούν. Ας το κάνουν σε άλλα πεδία, όχι στα εθνικά θέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Γκιουλέκας, λίγες ώρες πριν την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσουν τα μέλη της για όλα τα θέμα της αρμοδιότητάς τους.

«Τα σύνορά μας είναι συγκεκριμένα. Η γραμμή στον Έβρο είναι καθορισμένη από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του ’26. Η κοίτη του ποταμού μπορεί να αλλάζει, όχι, όμως η συνοριακή γραμμή! Όσοι μιλούν για κατάληψη εθνικού εδάφους, υπερβαίνουν όλα τα όρια. Ειδικά αυτή την περίοδο που συνεχίζεται η τουρκική επιθετικότητα κάποιοι επιμένουν να παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας. Λυπάμαι γι’ αυτούς» πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Για να καταλήξει ότι «να θυμίσουμε σε κάποιους ότι ήταν η ίδια κυβέρνηση που πριν δύο μήνες δεν αιφνιδιάστηκε στον Έβρο αλλά αιφνιδίασε την Τουρκία και, μάλιστα, έφερε εδώ τους επικεφαλής όλων των ευρωπαϊκών χωρών για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι, ποιοι προκαλούν και τι ακριβώς συμβαίνει. Όλοι κρινόμαστε».  

Loading