Γιώργος Αμυράς: “Ο εθνικός κλιματικός νόμος είναι υπέρ απαραίτητος και απαιτεί τη συμμετοχή όλων”

Ο υφυπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Αμυράς συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (Compete.gr) και το Ινστιτούτο για τη βιώσιμη Ανάπτυξη (EPLO), με τίτλο: «Κλιματικός Νόμος: Ετοιμάζοντας την Οικονομία και την Κοινωνία για Αλλαγή».

Ο κ Αμυράς ξεκίνησε λέγοντας πως «Ο εθνικός κλιματικός νόμος είναι υπέρ απαραίτητος και θα πρέπει να είναι όντως εθνικός, με την έννοια της συμμετοχής όλων»

Στη συνέχεια τόνισε πως, «Στη διαμόρφωση του κλιματικού νόμου πρέπει να συμμετέχουν η βιομηχανία, το εμπόριο, οι μεταφορές, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η κοινωνία των πολιτών».

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για τις αρχές που πρέπει να ακολουθηθούν, όσον αφορά την δίκαιη κατανομή και την οικονομική αποδοτικότητα, προσθέτοντας ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εθνικές ιδιαιτερότητες, όπως για παράδειγμα ο νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, έμφαση πρέπει επίσης να δοθεί στην «εκπαίδευση και την ενημέρωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος» και επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε σκληρά και εντατικά στα θέματα του περιβαλλοντικού γραμματισμού και της περιβαλλοντικής δημοκρατίας».

Κλείνοντας, ο υφυπουργός ΠΕΝ τόνισε την τοποθέτησή του:

«Η χώρα μας διαθέτει από τα πιο φιλόδοξα εθνικά σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή ότι φιλοδοξούμε μέχρι την COP26, στη Γλασκώβη τον Δεκέμβρη, να έχουμε εθνικό κλιματικό νόμο, ο οποίος θα καθορίσει πάρα πολλά όχι μόνο για το σήμερα, αλλά κυρίως για το μέλλον και το αύριο».

Ο Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Compete GR δήλωσε απο την πλευρά του ότι,«Η επιτυχία του Green Deal θα εξαρτηθεί από τη δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη».

Τέλος, ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ΕPLO, Σπύρος Κουβέλης αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις σε σχέση με την επίτευξη των στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δείτε επίσης: Γ. Αμυράς: Συνάντηση με τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Loading