Για τον Μητσοτάκη οι πρόωρες εκλογές είναι «μη επιλογή»

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανένα δίλημμα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία, γι’ αυτό και μιλώντας στους συνεργάτες του εξήγησε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι ούτε στρατηγική επιλογή ούτε τακτική επιλογή. Είναι «μη επιλογή».

Ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα πεπεισμένος πως δεν υπάρχει κανένας πολιτικός λόγος να λοξοδρομήσει από τις αρχές που τον χαρακτηρίζουν. Άλλωστε, για τον ίδιο, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, ότι τα εισοδήματα θα βελτιωθούν, ότι η χώρα μπορεί να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και να δημιουργήσει πολλές καλές θέσεις εργασίας.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και ένα νέο ΕΣΠΑ το οποίο εγκρίθηκε πρώτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αθροιστικά οι πόροι που θα εισρεύσουν την επόμενη εξαετία στην πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα κατευθυνθούν στην αγροτική πολιτική, ξεπερνούν τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ.

Γι’ αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως διαβάσατε χθες, στρέφουν την προσοχή τους στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τις μεγάλες κρίσεις που προκύπτουν. «Και για αυτό θα κριθούμε τελικά στο τέλος της τετραετίας», επισήμανε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του.

Και αυτό, διότι στο δικό του σκεπτικό, το να ζητήσει νέα λαϊκή εντολή πριν ολοκληρωθεί η κυβερνητική θητεία, θα ήταν περισσότερο ένδειξη και πράξη αδυναμίας και όχι ένδειξη ισχύος και αυτοπεποίθησης.

Άνοιξε ο δρόμος για τρίτη δόση εμβολίου

Στο μεταξύ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης των εμβολίων κατά της πανδημίας σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Οι επιστήμονες τάχθηκαν υπέρ της τρίτης δόσης για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού βασιζόμενοι σε ερευνητικά δεδομένα που αναφέρουν ότι στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς το επίπεδο των αντισωμάτων έναντι του ιού μειώνεται σημαντικά έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Δείτε επίσης: ΚΥΣΕΑ για Αφγανιστάν: Προτεραιότητα η ασφαλής επιστροφή εγκλωβισμένων και η προστασία των συνόρων (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr