Γερουλάνος για ΚΙΝΑΛ: Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο

«Παραμένω προσηλωμένος στις αξίες του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ερωτηθείς αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστήσει την επόμενη ημέρα, ο κ. Γερουλάνος απήντησε:

«Το θέμα δεν είναι αν μπορεί αλλά αν θα το κάνει. Το ΠΑΣΟΚ θα το κάνει διότι όλα τα πειράματα που έχουν γίνει από τότε, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν το στίγμα ενός πατριωτικού κόμματος, το οποίο πιστεύει στον Έλληνα.

Βλέπουμε στην οικονομία πως δίνεται πολλή έμφαση να έρθουν οι ξένοι να επενδύσουν και μικρότερη έμφαση για το πώς θα είναι η ζωή των Ελλήνων που επενδύουν στη χώρα τους. Παρατηρώ μια απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το κεντρικό κράτος να προσπαθεί να τη χειραγωγήσει ή απλώς δεν της δίνει εξουσίες προκειμένου να κάνει τη δουλειά της.

Το ίδιο συμβαίνει με τους συνεταιρισμούς, οι οποίοι έχουν μείνει μόνοι τους και παλεύουν, τη στιγμή που είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να προχωρήσουμε τα ελληνικά προϊόντα προς τα έξω. Όλα αυτά μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων και κανένα κόμμα δεν ασχολείται με αυτά».

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη»

Παραδεχόμενος πως το «ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη», ο πρώην υπουργός συμπλήρωσε πως «σχεδίασε μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της», λέγοντας:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη. Η πραγματικότητα είναι πως το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που όντας στην αντιπολίτευση σχεδίασε μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της. Στη συνέχεια ήρθαν οι επιδοτήσεις από την ΕΕ και έγιναν λάθη, γιατί νιώσαμε μια άνεση που ενδεχομένως δεν μπορέσαμε να υποστηρίξουμε.

Ο λόγος που ενθουσίασε τους Έλληνες το ΠΑΣΟΚ είναι γιατί είπε επιτέλους «δεν θα παρακαλάμε δεξιά και αριστερά. Είναι ώρα να σταθούμε στα πόδια μας και να δείξουμε ότι είμαστε ένα περήφανο έθνος», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει μορφή συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία καθώς υποστήριξε ότι «δεν ξεκινάω την υπουργική μου συζήτηση με το θέμα των συνεργασιών γιατί αυτό εκπέμπει το μήνυμα πως ψάχνω μια θέση, μια καρέκλα».

«Το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται αλλαγή του καταστατικού»

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γερουλάνος είπε:

«Με ανησυχεί το γεγονός πως ακόμη και στις καλές του ημέρες, δηλαδή στην εποχή του κορονοϊού που έκανε σωστή και σοβαρή αντιπολίτευση, βγαίνει από αυτήν την περίοδο χωρίς να έχει πάρει πόντους.

Δε θεωρώ πως είναι μόνο θέμα ηγεσίας, ωστόσο, τα πρόσωπα παίζουν κομβικό ρόλο. Πιστεύω πως είναι πρόβλημα το κόμμα να απωθεί τον κόσμο ενώ είναι προοδευτικό και δημοκρατικό. Χρειάζεται μια σοβαρή αλλαγή του καταστατικού. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για σοσιαλιστικά κόμματα και να μην ανοίγουν την αγκαλιά να μπει ο κόσμος μέσα και να μιλήσει προκειμένου να διαμορφωθεί το μέλλον με βάση εκείνα που θέλει», κατέληξε.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Γερουλάνος στον Flash 99,4:

Δείτε ακόμη: Άμεση απάντηση της ΝΔ στην ανάρτηση Τσίπρα

Loading