Γεννηματά: «Το ΚΙΝΑΛ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή βάζει πλάτη, γιατί αυτό σημαίνει πατριωτισμός»

«Το Κίνημα Αλλαγής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή βάζει πλάτη γιατί αυτό σημαίνει πατριωτισμός. Βάζουμε πάνω από όλα την πατρίδα χωρίς να υποχωρούμε από τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να διεκδικήσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την Ε.Ε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τις Συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο επικεντρώθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Το μεγάλο ζήτημα είναι ποια είναι η δική μας στρατηγική για να βάλει φρένο στην προκλητικότητα της Τουρκίας. Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική βλέποντας και κάνοντας χαράσσοντας την εξωτερική στρατηγική στο πόδι» είπε για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι κινήσεις της Τουρκίας δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά συνιστούν απειλή για την ειρήνη της ευρύτερης περιοχής. Απαιτούνται συγκεκριμένες κυρώσεις προς την Τουρκία».

Η κ. Γεννηματά σχετικά με την Συμφωνία με την Αίγυπτο είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής «υπερψηφίζει ως αναγκαστική επιλογή λόγω της συγκυρίας». «Δεν θα δεχόμασταν μερική οριοθέτηση αν δεν υπήρχε το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο. Πρέπει η κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι δεν εκχωρεί τίποτα για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε υπόνοια δημιουργίας τετελεσμένου πέραν του 28ου μεσημβρινού από την Τουρκία» είπε.

Παράλληλα, ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και την μέθοδο που ακολουθήθηκε τονίζοντας ωστόσο πως οι εγχώριες αντιπαραθέσεις θα τροφοδοτήσουν την τουρκική επιχειρηματολογία.

Τέλος, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ζήτημα της πανδημίας και του σχεδίου για το άνοιγμα των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική με αρχή μέση και τέλος»

Loading