Γ. Βαρουφάκης στην Atlas TV: “Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης συνιστούν ομολογία αποτυχίας” (vid)

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η συνέντευξη που έδωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, την οποία παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε αρνητικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χαρακτήρισε “συμμορία” την ομάδα ΔΡΑΣΗ, αναφέρθηκε στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή και εξωτερίκευσε και τη θέση του κόμματός του όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας.

“Πρόκειται για ομολογία αποτυχίας. Ουσιαστικά πηγαίνουμε από το ένα… τυφλό lockdown στο άλλο τυφλό lockdown. Το ΜέΡΑ 25 στήριξε την κυβέρνηση από το πρώτο lockdown, όμως παράλληλα υπενθυμίζαμε ότι δεν πρόκειται για πανάκεια, είναι ένα έκτακτο μέτρο που σας (μας) δίνει χρόνο ως πολιτεία να προετοιμαστούμε. Και τους λέγαμε από πέρσι ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να χτίσουν ένα δίκτυο κέντρων για μαζικά τεστ. Πλέον… το ακούμε ως μέτρο ένα χρόνο μετά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, καταφέρθηκε κατά των μεθόδων που μετέρχεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόσο γενικά όσο και εναντίον του κόμματός του. “Η κυβέρνηση έκανε ένα πολιτικό έγκλημα στην υπόθεση Κουφοντίνα. Αποφάσισε να διχάσει τους Έλληνες ανάμεσα σε αυτούς που είναι υπέρ του Κουφοντίνα και σε αυτούς που είναι εναντίον του Κουφοντίνα. Βέβαια, κάτι τέτοιο ειναι… ιδανικό για τον ίδιο τον Κουφοντίνα”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στους “Απέναντι” στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης: Αμανατίδης στην Atlas TV: “Απαντούμε στις ανάγκες της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση” (vid)

Loading