Ραγκούσης: Η κυβέρνηση, αφού κατήργησε το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, τώρα μιλά για μείζον εθνικό πρόβλημα

«Κατήργησαν το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο και οι ίδιοι σήμερα, ο ένας πίσω από τον άλλον, κάνουν δηλώσεις ότι πρόκειται για ένα μείζον εθνικό πρόβλημα», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, για την πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

«Την ίδια στιγμή που καταργούσαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, “ξήλωναν” ό,τι πιο ικανό, εκλεκτό και άριστο είχε αναδείξει στις τάξεις της η Ελληνική Αστυνομία από πλευράς αξιωματικών για τα θέματα αυτά, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του “ξηλώματος” της στρατηγού Τσιριγώτη, της οποίας η φήμη για την επάρκεια, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα στη διαχείριση των αρμοδιοτήτων της -ως στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αρμόδια για τα ζητήματα του προσφυγικού- είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της χώρας μας και τη γυναίκα αυτή την “ξήλωσαν” ο Μητσοτάκης με τον Χρυσοχοϊδη “με το καλημέρα”», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

«Τώρα», συνέχισε, «φτάνουν σε αυτό το σημείο, που πραγματικά δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίρνει και πολύ στα σοβαρά αυτά που λένε, να πηγαίνει ο Χρυσοχοϊδης στη Μόρια 13 Ιουλίου [..] να εκδηλώνει -προφανώς με ειλικρίνεια εκείνη την εποχή- το τι είδε και την αξιολόγησή του που ήταν θετική για αυτό που είδε στη Μόρια και σε δύο μήνες τα έχουν κάνει χειρότερα που θα μπορούσαν και φτάνουν τώρα να κατηγορούν ότι παρέλαβαν καταστάσεις απαράδεκτων στρατοπέδων». «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πρόσκαιρη επικοινωνιακή διαχείριση και οι θεατρινισμοί γύρω από αυτά τα θέματα στο πλαίσιο του δόγματος “νόμος και τάξη”», τόνισε.

«Από την πρώτη φάση που ξέσπασε η προσφυγική κρίση λέμε ότι πράγματι είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, ότι πράγματι είναι ένα πρόβλημα που άπτεται των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας […] Βεβαίως η Ελλάδα δεν έχει άλλον δρόμο, όπως έκανε και κάνει, από το να προσπαθεί να το καταστήσει ένα μείζον πρόβλημα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς βέβαια να είναι τα πράγματα εύκολα και απλά», πρόσθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις επεμβάσεις της αστυνομίας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή των Εξαρχείων ο κ. Ραγκούσης παρατήρησε: «Όλη η Ελλάδα μιλάει για τα Εξάρχεια, 10 εκατομμύρια Έλληνες, και ένα πολύ μικρό ποσοστό όσων ακούνε για τα Εξάρχεια έχουν πάει στα Εξάρχεια. Παρουσιάζονται οι θεατρινισμοί που κάνουν όλο αυτό το διάστημα από τα δελτία ειδήσεων ως η μεγάλη αλλαγή σελίδας που επιτέλους έγινε στα ζητήματα ασφάλειας της χώρας. Χθες ένας κρατούμενος για κλοπές απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοϊδη, γελοιοποιώντας με τον χειρότερο τρόπο τους θεατρινισμούς. Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, δεν είναι καθόλου σοβαροί, καθόλου υπεύθυνοι».

* Τη συνέντευξη πήρε ο Κώστας Παπαδάκης

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading